Altını Olanlar ve Yatırımcılara Uyarı Geldi

Altında yükseliş fırtınası devam ederken altın için yeni tahminler paylaşıldı. Uzmanların altını olanlara ve yatırımcılara tavsiyeleri var.

Altını Olanlar ve Yatırımcılara Uyarı Geldi

Haftaya da yükseliş ile başlayan ve 977 liraya kadar yükselen gram altın ile beraber ons altın hakkında da önemli açıklamalar geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ons altın hakkında önemli açıklamalar yaparak yatırımcıları tavsiyeler verdi.

Ons Altın 2 Bin Doların Üstüne Çıkacak

Yıldırımtürk, ons altının şu sıralar 1.800 – 1.900 dolar bandında devam edeceğini, Haziran sonunda ise Merkez Bankalarının yapacağı faiz artışlarıyla Ons altının 1.950 dolara kadar çıkacağını belirtti. Mehmet Ali Yıldırımtürk açıklamasının devamında "Sene sonuna doğru ise onsun 2 bin ve 2 bin 150 dolar olacağını düşünüyorum. Çünkü gıda enflasyonu ve jeopolitik riskler gibi altını destekleyen sorunlar devam ediyor" diye konuştu.

1000 TL’nin Altına Düşmeyecek

Ünlü ekonomist İslam Memiş ise gram altındaki yükselişin daha yeni başladığını belirterek "Hem ons hem de gramın yükseleceği belliydi. Yani ons altındaki 1.800 dolara kadar olan sarkmaların bir toparlanma sürecine girmesini bekliyorduk. Çünkü jeopolitik riskler, küresel çapta tedarik sıkıntıları ve tüm dünyada enflasyon devam ediyor. Bu da yatırımcıları güvenli limana yönlendiriyor. Onstaki artışın temel nedeni bu. Onsta yine 2 bin doların üzerinde bir atak bekliyorum" demişti.

Memiş ayrıca, "Gramdaki bu artış daha başlangıç. Temmuzda önce 1.200 liraya, yıl sonunda ise kademe kademe 1.450 liraya ulaşmasını bekliyorum. Altın yükselişe geçtiği için satmayı düşünen yatırımcılara acele etmemelerini tavsiye ediyorum. Altın temmuz ayından sonra 1.000 liranın altına düşmeyecek. Yani daha asıl yükselişler başlamadı. 1.000 lirayı görmeden harekete geçmemelerini öneriyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /