Altını olan eyvah diyecek! Altın fiyatları o tarihte paraşütsüz yere çakılacak!

Piyasa analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının son dönemdeki hızlı yükselişinin ardından yatırımcıları temkinli olmaları konusunda uyardı. Altın piyasasında beklenen keskin düşüşe karşı yatırımcıların hazırlıklı olmalarını tavsiye ederek, bu tür dalgalanmalardan minimum zararla çıkmaları için stratejiler geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Altını olan eyvah diyecek! Altın fiyatları o tarihte paraşütsüz yere çakılacak!

Son haftaların durmaksızın artan altın fiyatları, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu sürekli yükseliş, piyasadaki herkesin ilgisini yoğun bir şekilde üzerine çekmiş bulunuyor.

Çeşitli yatırım araçlarından elde ettikleri kazançları nakde çevirip, güvenilir bir yatırım aracı olarak gördükleri altına yönelen yatırımcılar, gelecek günlerde altın fiyatlarının artış trendinin sürüp sürmeyeceğini sorguluyorlar. Türkiye’deki yüksek enflasyon oranları sebebiyle yerel para biriminden kaçınan ve varlıklarını altınla güvence altına almak isteyen bireyler için ekonomi analisti İslam Memiş, önemli uyarılarda bulundu. 

İslam Memiş

ONS ALTINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Spot altın fiyatlarındaki son gelişmeler, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Ons altın, 2270 dolar seviyelerine ulaşarak 2300 dolar hedefini belirginleştiriyor. Piyasa analistleri, bu seviyelerin test edilmesini beklerken, 2200 doların üzerindeki alımlar konusunda ihtiyatlı olunması gerektiğini vurguluyorlar. Beklentiler, ons altında yaşanacak sert düşüşlerin gram altın/TL fiyatlarına da etki edeceği yönünde. Ancak, uzmanlar yıl sonuna doğru gram altın fiyatlarının 3000 ile 3500 TL arasında bir bantta seyredeceğini öngörüyorlar. Yatırımcılar, bu volatil dönemde stratejilerini dikkatlice planlamalılar.

"Ons altında ciddi bir yükseliş söz konusu. 2270 dolar seviyelerinde ve ısrarla 2300'ü radarına kestirmiş durumda. Buraları test edeceğini bekliyorum ancak "2200 doların üzerinde ons altına giriş yapılır mı?" sorusuna kesinlikle hayır diyorum. Ons altın tarafında sert bir düşüş beklemeye devam ediyorum. Şu anki fiyatlar dikkate alındığında, ons tarafında yaşanmasını beklediğim düşüş 145 dolar seviyelerinde. Bu düşüşün elbette gram altın/TL fiyatlarına da aşağı yönlü bir etkisi olacaktır. Yine de gram altın için yılın geri kalan bölümünde beklentim pozitif yönlü. Bu tarafta 3000 ile 3500 TL arasındaki bir bantla yıl sonu geçilecektir."

GRAM ALTININ GELECEĞİ: ONS ALTINDAKİ GERİ ÇEKİLME BÜYÜK BİR ŞANS

Piyasa analistlerinin dikkatle izlediği ons altın, 2125 dolarlık kritik seviyeyi koruyor. Uzmanlar, bu seviyenin altında beklenmedik bir düşüş olabileceğini ve yatırımcıların bu hareketliliği fırsata çevirebileceğini belirtiyorlar. Kısa vadede ons altında negatif bir seyir beklenirken, gram altın fiyatlarının yıl sonuna doğru 3000-3500 TL bandında olması öngörülüyor. Yatırımcılar, şu an için dolar varlıklarını ons gümüş ya da gram altına yönlendiriyorlar. Piyasaların nabzını tutan bu gelişmeler, altın ve gümüş yatırımcıları için önemli ipuçları barındırıyor. Uzman isimden şu açıklamalar geldi:

"2 haftadır uyardığım 2125 dolar seviyesi ile ilgili öngörümde bir değişiklik yok. Buraya kadar nasıl düşecek diye düşünüyorsanız da kimsenin anlamadığı anda aşağı yönlü bir hareket yaşanacaktır. Hatta dün yine gümüş-altın tarafında ons altın alır mıyım asla diye bir cevap vermiştim.

Benim kısa süreli olarak ons altın tarafında negatif beklentim devam ediyor. Gram altın tarafında da mutlaka zaman zaman olumsuz etkilenecektir ancak yıl sonuna kadar pozitif beklentim devam ediyor ve 3000-3500 TL aralığı yıl sonu için beklemeye devam ediyor.

Elimizdeki doları bugün ons altın tarafına çevirmiyoruz. Ya ons gümüş tarafına ya da doğrudan gram altın tarafına yatırım yapıyoruz."

İslam Memiş

Türkiye’deki altın piyasasında, ons altındaki hareketlilik gram altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Serbest piyasada gram altın fiyatları 2400 ile 2428 lira arasında değişirken, analistler ons altındaki düşüşlerin gram altın için alım fırsatları yaratabileceğini belirtiyorlar. Yatırımcılar, ons altındaki düşüşleri takip ederek, gram altın yatırımlarını bu dalgalanmalara göre şekillendirebilirler. Piyasa uzmanları, şu anki fiyatlarla gram altın alımının ve kenarda tutmanın akıllıca bir strateji olabileceğini öneriyorlar. İslam Memiş konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Altının gram fiyatına baktığımız zaman serbest piyasalarda 2400-2428 lira aralığında. Tabii ki saat 5'den sonra makas aralığı serbest piyasalarda açılıyor. Dolayısıyla da alım tarafında 2400 liranın altına düşmeyen bir gram altın var karşımızda.

Ons altın tarafını takip edin, buradaki düşüşler başlayınca gram altında da mutlaka hissedilecektir. Ancak gram altın yatırımcısı, ons tarafında yaşanacak düşüşleri büyük bir alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Ben gram altın alıp kenarda beklemeli miyim? bu sorunun yanıtı evet."