Altında Yaşanan Düşüş, Kuyumcuların Yüzünü Güldürdü

Geçtiğimiz hafta altındaki düşüş sonucu piyasada hareketlilik yaşanmaya başlandı. Bu durumda altın yatırımcıları kuyumculara akın etti. Bu hareketlilik kuyumcular tarafından memnuniyetle karşılandı. Kuyumcuların yapmış oldukları açıklamalara göre ‘’Altın yatırımcısı tarafından büyük bir talep olmaktadır.’’ Denildi.

Altında Yaşanan Düşüş, Kuyumcuların Yüzünü Güldürdü

Bu düşüşün ardından önümüzdeki günlerde yeniden altın fiyatlarında bir miktar artışın olacağı beklenmektedir, açıklamaları da gelmektedir. En çok tercih edilenler, gram altın, çeyrek altın ve işçiliği çok az olan altın türleri olmaktadır.

Kuyumcu esnafının yaptığı açıklamalarda bu düşüşün ardından altında tekrar yükselişlerin olacağını söylemektedirler. Birçok yatırımcı altındaki düşüşün ardından altın’ yatırım yapmak için kuyumculara akın ettiler. Son 3 aylık dönemde dövize yatırım yapan kişiler kuyumculara gelerek altın almaya başladılar. Kuyumcular bu düşüşlerin alım fırsatı olduklarını söylemektedirler. Gram altın bin lira altında işlem görerek alımlarda artmaya başladı. Kuyumcuların yaptıkları açıklamalarda özellikle 24 ayar ile ziynet altınlarda önümüzdeki haftalarda bir yükselişin olması beklenmektedir denildi. Altın yatırımcısına tavsiye olarak işçiliği olmayan altınları tercih etmeleri uygun olur.