Altın’da Rekor İçin Tarih Geldi

Altın fiyatları Kasım ayına sert bir giriş yaparken 1.050 lira seviyelerini görmesi sonrası vatandaşların merak ettiği soru cevaplandı. Altın daha da yükselecek mi?

Altın’da Rekor İçin Tarih Geldi

Gram altın fiyatı haftaya 1.050 lira ile başladı. 2022'nin en yüksek seviyesi. Vatandaşlar altının nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Altın Neden Yükseliyor?

Sebebi FED'in faiz politikalarında biraz daha yumuşamaya gideceği beklentisi diğer önemli faktör de enflasyon verisinin beklenenden iyi gelmesi. Yüzde 7.7 civarında açıklanan bir enflasyon verisi. Küresel piyasalarda emtia fiyatlarını pozitif yönde etkiledi.

Pozitif görünüm yine devam ediyor. Beklentimiz yine yükselişlerin devam edeceği yönünde. Ons altın bugün itibariyle 1.750 – 1.757 dolar aralığında dengelenme çabasını sürdürüyor. Teknik olarak 1.730 – 1.780 dolar aralığını takip etmeye devam ediyoruz.

"Gram ALTIN Pozitif Yönde Etkileniyor"

Güçlü bir dolar var karşımızda ons altın yükselince gram altın pozitif yönde etkilenmeye devam ediyor.

Gram altın / TL fiyatı şu an itibariyle 1.051 – 1.055 lira aralığında. Gram altın / TL fiyatında yine 1.100'lü rakamları yakında konuşabiliriz diye tahmin ediyorum.

"Yeni Rekorlar Görebiliriz"

Özellikle ons altındaki bu 1.800'lü rakamlar önümüzdeki hafta beklenmekte. Gram altın / TL fiyatına yeni rekorlar görebiliriz. Özellikle altın bozduracak olan vatandaşlarımızın da yükselişlerin aslında daha yeni başladığını, altın fiyatlarının bundan sonraki seyrinde biraz daha pozitif seyrin beklendiğini bilmesi gerekiyor.

Alım yapacak olan vatandaşlarımıza da her düşüşü her düzeltme hareketlerini her kar satışlarını bir alım fırsatı olarak değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. 1.000 TL seviyesinin altında bir gram altın biraz zor gibi görülüyor şu anda.

Alım Fırsatı

Benim kişisel beklentim 1.100'lü rakamların önümüzdeki haftalarda konuşulacağı yönünde. O yüzden biraz daha pozitif seyirde olduğu için 1.040 – 1.050 lira aralığını bir alım fırsatı olarak değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

Yine 1.200'lü rakamları konuşacağız yine her ne kadar bu yıl beklesek de 1.450 lira seviyeleri var. Altın fiyatları aslında değerinin çok aşağısında seyrediyor FED politikalarından dolayı. Bu yükselişler önümüzdeki aylarda tekrar devam edebilir.

Altın yatırımcısı için keyifli bir yıl olur mu?

Keyifli bir yol olur. 2022 yılında altın fiyatları ciddi bir anlamda baskılandı. Yaklaşık 8 aydır FED'in faiz artırımlarıyla baskılanan manipüle edilen bir altın fiyatı var ve FED politikaları 2023 yılının Mart ayından itibaren faiz artırımını durduracağı için altın ve gümüş fiyatlarını pozitif yönde etkilemesini bekliyoruz. Yani ons tarafında 2.000 dolar seviyesinin üzerinde rakamlar bekliyoruz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /