Altında Flaş Tahmin Geldi Fiyatlar Yükselmeye Başladı: İşte 24 Ayar Gram , Çeyrek Altın ve Dolar/TL

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında flaş tahmin geldi ve altın fiyatları yükselmeye başladı. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri, 24 ayar gram altın fiyatı, dolar kuru ve güncel verileri.

Altında Flaş Tahmin Geldi Fiyatlar Yükselmeye Başladı: İşte 24 Ayar Gram , Çeyrek Altın ve Dolar/TL

Son dakika: Dolar ile gram altın yeni haftaya yükselişle başladı.

Yeni haftanın ilk günmünde Türkiye'de piyasalar açıldı ve piyasaların açılması ile birlikte dolar ile altın fiyatlarında yükseliş başladı. Yükseliş trendi az önce artarken vatandaşlar, altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. İşte Türkiye piyasalarında son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

DOLAR/TL

Geçen haftayı 7.80 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı. Piyasalardan alınan son verilere göre dolar kuru yükselişe geçti ve 7,87 TL seviyesine çıktı. İşte dolar kurunda son durum grafiği:

EURO KURU

Dolar ile birlikte yükselişe geçen Euro kurunda ise 9,54 TL seviyesi görüldü.

GRAM ALTIN

Altın piyasasında da sabah saatlerinden bu yana yükseliş görüldü. Geçen hafta 460 TL seviyesinde olan ve güne de bu seviyeden başlayan gram altın, dolar ve ons fiyatında yaşanan yükselişle birlikte 5 TL değer kazandı ve 465 TL seviyesine kadar tırmandı.  İşte gram altında yaşanan yükselişin grafiği:

Grafikler altin .in sayfasından alınmıştır.

ÇEYREK ALTIN

Altın piyasasında çeyrek 760 TL'den işlem görüyor. Cumhuriyet altını 3033 TL, 22 ayar bilezik gram fiyatı ise 436 TL.

ONS

Altının ons fiyatı 1838 dolar seviyesinde seyrediyor. 

FLAŞ TAHMİN GELDİ

Citigroup Analisti Aakash Doshi yaptığı son dakika açıklamasında, "Altın piyasasındaki yükseliş, Fed’in genişlemeci para politikası sürdüğü müddetçe devam edecek. Altın fiyatları önümüzdeki 6-9 ay içerisinde ons başına 2.000 doların üzerine çıkabilir." dedi.

Geçen hafta açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi koronavirüs salgınının olumsuz etkilerinin daha az hissedildiği ve toparlanma ivmesinin kaydedildiği yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.7 ile beklentinin bir hayli üzerinde büyüme kaydetti.

TÜİK'in verilerine göre enflasyon Kasım'da ekonomistlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleşerek pandemi etkisiyle geçen 2020 yılının en yüksek seviyesini gördü. Tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 14.03, aylık ise yüzde 2.3 arttı.