Altında Flaş Hareketlilik Sonrası Ezber Bozan Tahmin Yayımlandı

Son dakika haberi: Altın fiyatları, bu haftayı flaş hareketlilik ile bitirdi. Altında hareketliliğin dalgalı seyretmesi sonrası kritik altın fiyatları tahminleri yayımlandı. İşte uzmanlardan gelen altın fiyatları tahmini.

Altında Flaş Hareketlilik Sonrası Ezber Bozan Tahmin Yayımlandı

Son dakika : Altın fiyatları ile ilgili flaş açıklama ve tahmin geldi.

Koronavirüs nedeniyle son dönemlerde altın piyasası oldukça hareketli seyrediyor. Korona öncesi 280 TL seviyelerinde olan gram altın fiyatı 386 TL seviyesine kadar yükseldi.

ALTIN ONS FİYATI

Altının ons fiyatı son dönemlerde sert yükselmeye başladı. 1 ay önce 1685 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı , şu sıralar 1743 dolar seviyesinde seyrediyor.  İşte altın ons fiyatında son 1 aydaki değişim:

GRAM ALTIN FİYATI

Önceki gün 388.45 TL seviyesine kadar yükselen altının gram fiyatı ise 386 TL seviyesinde sabitlendi. 

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre çeyrek altın 621 TL 'ye alınıp 626 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını 2544 TL 'ye alınıp 2565 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı 352 TL 'ye alınıp 356 TL 'ye satılıyor.

KRİTİK ALTIN TAHMİNİ: 2. DALGAYI BEKLİYOR

Altın fiyatları ile ilgili yayımlanan son dakika duyurusunda ikinci dalganın etkili olacağına yer verildi. 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’in negatif faiz enstrümanını kullanmayacaklarını söylemesine rağmen COMEX altının onsu Powell’in konuşması sırasında ‘uzun süre zayıf büyüme’ vurgusuna paralel yüzde 1’in üzerinde yükselerek 1.726,50 dolar seviyesini gördü. Altın ons fiyatı da bu seviyede de kalmadı ve yükselişini sürdürerek 1743 dolar seviyesine kadar çıktı. 

YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Altın fiyatlarında en merak edilen konu ise yükselişin sürüp sürmeyeceği konusu oldu. Konu ile ilgili art arda açıklamalar geldi.

Açıklamalara baktığımızda altın fiyatlarının yükseleceğini söyleyen, öngörüde bulunan uzman sayısında artış görüldü. 

Açıklamada , altının kritik kırılma seviyesinde olduğuna yer verilirken, 2018 'de 1000 dolar seviyesini kırıp 1900 dolara kadar çıkan altının benzer bir patikada olduğuna yer verildi. Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone,  “Altının ‘basamaklı bir iyileşme döneminde 1,900 dolar zirvesini geçebileceğini öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Commerzbank ise altında iki yönlü tüm faktörlerin güçlü olduğunu belirterek atlın işlem hacminde artış olmasının beklendiğini söyledi. Banka analisti Eugen Weinberg , fiyatlarla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Bir yandan fiziksel mücevher talebi çok cansız, öte yandan sermayesini korumak isteyen yatırımcıların talebinde artış var” 

Amerikan Merkez Bankasının politikasını izleyeceklerini belirten Eugen, negatif faiz ihtimalinin ise çok düşük olduğunu söyledi.

ABD’de hem kamuoyunda hem de Wall Street’te yapılan bir ankete göre de katılımcıların -sırasıyla- yüzde 67’si ve yüzde 55’i altın fiyatlarında yükseliş öngörüyor.

ALTINDA 3 BİN DOLAR AÇIKLAMASI

Yatırımcılar borsalardaki risklerden korktukça güvenli liman olan altına yöneliyor. Borsada ikinci dalga paniği nedeniyle yatırımcıların altına yöneldiğinin belirtildiği yeni tahminde, Bank of America da daha öncesinde 2000 dolar olan 18 aylık ons altın hedefini 3000 dolara çıkardı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA