Altında Ani Yükseliş: Dakikalar İçinde Rekor Kırdı

Son dakika haberi: Altın, gündüz saatlerinde 1-2 dakika içinde ani bir yükseliş gösterdi. Kısa süren yükseliş sonrası altın fiyatları tekrar yatay seyir içine girerken altın fiyatlarının hangi yönde devam edeceği merak konusu oldu. İşte altın fiyatları.

Altında Ani Yükseliş: Dakikalar İçinde Rekor Kırdı

Son dakika : Altın fiyatlarında anlık sert yükseliş.

Son günlerde altın piyasası oldukça hareketlendi. Pandemi nedeniyle aylar içinde 270 TL 'den 390 TL seviyelerine kadar gelen gram altın , bugün ilginç bir grafik çizdi.

ALTIN ONS FİYATI

Gün içinde 1774 dolar seviyesinde işlem gören altının ons fiyatı, ABD borsalarının açılması sonrası 1775 dolar seviyesine çıktı ve bu seviyeden işlem görüyor. 

GRAM ALTINDA ANİ YÜKSELİŞ

Sabah saatlerinde 390 TL seviyesinde olan gram altın , öğle saatlerine kadar yükselişe gçeti ve 392 TL seviyesini gördü. 392 TL 'yi gördükten sonra yatay şekilde seyir gösteren gram altın , saat 113.19'da ani bir yükseliş gösterdi. Sadece 1-2 dakika süren bu yükselişte gram altın, 392 TL iken bir anda 398 TL 'yi gördü. 

Tarihinin en yüksek seviyesini gören gram altın, burada 1-2 dakikadan fazla kalmadı ve tekrar eski seviyesine döndü. İşte o andaki yükselişin grafiği:

Ani yükseliş sonrası gram altın tekrar eski seviyesine geriledi. 

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre392 TL seviyesinde işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN

Kapalı çarşıdan alınan son dakika verilerine göre çeyrek altın 630 TL 'den alınıp 635 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Cumhuriyet altını ise 2582 TL 'den alınıp 2603 TL 'den satılıyor. 

Yarım altın ise 1262 TL 'den alınıp 1272 TL 'den satılıyor. 

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 357.30 TL 'den alınıp 361,30 TL 'den satılıyor. 

AŞI ÇALIŞMALARI

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin çalışmalardan gelen olumlu sonuçların ve dünya genelinde beklentilerden hızlı toparlayan makroekonomik verilerin risk algısını görece azalttığını söyledi.

ALTINDA TAKİP EDİLECEK SEVİYELER

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 385-395 lira bandının izleneceğini ifade etti.

Yatırımcılar ayrıca dikkatlerini ABD'de üst üste ikinci haftada da beklenenden kötü çıkan işsizlik maaşı başvurularına da çevirmiş durumda. Bu veri işgücü piyasasındaki iyileşmede yavaşlama olduğunu işaret ediyor.,

Altın halen diğer bir haftalık kazanca yöneldi, ancak değerli metaldeki bu çıkış, dolardaki kazançlardan dolayı yavaşlıyor. ABD para birimi de yatırımcıların güvenli liman ilgisinden faydalanıyor ve çeyrek sonunun yaklaşmasından dolayı talep görüyor.

Goldman Sacht ons fiyatının 2 bin dolar seviyesine çıkabileceği tahminini yaptı. ytd