Altında 5 Haftalık Düşüş 11 Ayın Dibini Gördü

Doların artmasıyla altında düşüş Cuma günüde devam etti. Son 20 yılın zirvesine çıkan dolar, altın fiyatlarını sert bir şekilde baskılıyor.

Altında 5 Haftalık Düşüş 11 Ayın Dibini Gördü

Cuma gününde yine düşüşünü sürdüren altın fiyatları son beş haftadır düşmeye devam ediyor. Böylelikle altın son 11 ayın dibini görmüş oldu ve en düşük seviyesine geldi.

ABD’nin yüksek faiz artışı beklentisinin yanında doların rekorlar kırarak yükselmesi külçe altın üzerindeki baskıyı artırıyor. Sert düşüşlerle 1.700 doların altına kadar gerileyen ons altın fiyatları şuan için 1.709 dolar seviyelerine çıktı.

Haziran ayı içerisinde 1.030 TL’yi gören gram altın fiyatları ise şuan için 954 liradan işlem görüyor.

Doların son 20 yılın zirvesini görmesi, altın talebinin baskılamasına neden oluyor.

ABD merkezli OANDA şirketinde üst düzey analist olan Jeffrey Halley, “Altın bu hafta daha güçlü hale gelen Amerikan doları karşısında zayıfladı. Ancak 1700 doların üstünde geçici bir taban oluşturmaya çalışıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte 1750 dolar bölgesiyle sınırlı rallilerle anlamlı bir yukarı yönlü bir hızlanma belirtisi göstermiyor” açıklamasında bulundu.

Nomura ve Citigroup ekonomistleri piyasalarda Fed’in 75 baz puan faiz artışı beklentilerinin aksine, faiz artışının 100 baz puana çıkacağını tahmin ediyor.

Bunun yanında ABD 10 yıllık tahvil getirisi cuma düşüş kaydetti ve altının hafif yükselmesini sağladı.

Fed’in yüksek faiz artırımı beklentisi, Altına yatırım talebi azalıyor yorumlarının yapılmasına neden oldu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /