Altına Yatırım Yapanlar Dikkat! Gram Fiyatı, O Seviyeden İşlem Görüyor

Altının gram fiyatı haftanın yeni gününe yükselişte başlamasının sonrasında 1001 TL seviyesinde alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altının fiyatı 1622 lira olurken, Cumhuriyet altını ise 6784 liradan satılıyor.

Altına Yatırım Yapanlar Dikkat! Gram Fiyatı, O Seviyeden İşlem Görüyor


Geçtiğimiz haftayı altının ons fiyatında meydana gelen yükselişe paralel bir şekilde değer kazanan altının gram fiyatı günü %0,9 artış ile 1002 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı yeni haftaya yatay bir şekilde başlamasının sonrasında önceki kapanışını hemen sonrasında 1001 liradan işlem görüyor.

Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları Ne Kadar?

Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın Kapalıçarşı'da 1.622 lira; Cumhuriyet altını ise 6754 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalar içerisinde önceki kapanışının %0.1 altında yani 1710 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar, merkez bankalarının agresif faiz artırımlarına devam edecekleri beklentilerine karşın Avrupa'daki enerji krizi ile Asya’daki jeopolitik gelişmelerle altının ons fiyatının yön arayışı içerisinde olduğunu dile getiriyor.