Altın Yatırımcısına Kötü Haber

ABD Merkez Bankası (FED) ile diğer bölgesel bankaların yapmış oldukları açıklamalardan sonra olumsuz bir şekilde etkilenen altın fiyatları, düşüşe geçmeye başladı. Korona salgını sebebiyle bütün dünyayı saran enflasyon krizi başta Amerikan Merkez Bankası olmak üzere pek çok Merkez Bankası mı faiz artırma kararı almaya zorladı. Bu hamleler sonrasında gerek ABD gerekse de Avrupa'da enflasyon frenlerken, Merkez bankalarından gelen yeni işaretler ise altının ons fiyatında gerilemeye sebep oldu.

Altın Yatırımcısına Kötü Haber

Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell’ın faiz artırımının devam edeceğine yönelik mesajlarını iletmesinin sonrasında altın fiyatları yeniden düşüşe geçti. 18 Aralık 2022 pazar günü gram altın 1074 TL'den Diğer taraftan ons altın ise 1792 TL'den alım satım işlemlerinde tabi tutuluyor.


Gram, Çeyrek ve Cumhuriyet Altını da son durum nedir?

  • Çeyrek altın 1.741,21 TL'den alınırken 1.780,39 TL'den satılıyor,
  • Yarım altın 3471,503 TL'den alınırken 3.561,77 TL'den satılıyor,
  • Cumhuriyet altını 7216 TL'den alınırken 7325 TL'den satılıyor.


Ekonomistler tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda 2023 senesinin Şubat ve Mart aylarından itibaren etkisini göstermek kaydı ile Amerikan Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararını almasıyla beraber altın fiyatlarının devasa rakamlara ulaşması bekleniyor. Altın yatırımcısını Şimdilik Özen Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırmak kararının yılbaşından itibaren kademeli bir şekilde 0,25 baz puan olacak şekilde düşürülmesiyle Altın fiyatlarının uçuşa geçmesi bekleniyor.