Altın ve Döviz Alımında Değişiklik (1 Günlük Valör Nedir , Ne Demek?)

BDDK'dan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada valör uygulamasının kaldırıldığına yer verildi. Peki Valör ne demek? İşte bilgiler.

Altın ve Döviz Alımında Değişiklik (1 Günlük Valör Nedir , Ne Demek?)

Döviz ve altın alacaklar : 1 iş günü valör uygulaması kaldırıldı.

BDDK'dan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada korona önlemleri kapsamında yapılan desteklemelerin 30 Haziran tarihine kadar uzatıldığına yer verildi. Açıklamada döviz kuru ve altın alımında 1 iş günü valör uygulamasının kaldırıldığına yer verildi. 

100 BİN DOLAR VE ÜZERİ DÖVİZDE KALDIRILDI

Açıklamada gerçek kişilerin günlük 100,000 dolar ve üzerinde döviz alım işlemlerinde dövizin ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının/fiziki teslimatının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine ilişkin uygulamanın kaldırıldığını açıladı.

100 GRAM ÜZERİNDE VALÖR KALDIRILDI

BDDK açıklamasına göre ayrıca gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gram ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine ilişkin uygulamanın kaldırılmasına da karar verdi.

BAZI UYGULAMALARIN SÜRESİ UZATILDI

BDDK, corona virüsü (Covid-19) nedeniyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarını kolaylaştırmak amacıyla uygulanan tedbirlere devam edilmesine karar verdi. Uygulamaların geçerlilik tarihi 31 Aralık 2020'den 30 Haziran 2021'e uzatıldı.

30 Haziran 2021'e kadar kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenilmeye devam edilecek.

VALÖR NEDİR?

Valör, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihtir. Kredi hesaplarına alacak geçen hareketler için işlemin yapıldığı günü takip eden ilk iş günüdür. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.