Altın ve Dolar Piyasasında Son Durum

Altın ve dolar fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar piyasalardaki gelişmeleri, yükseliş ve düşüşleri gözlemlemektedirler. Altın daha da artacak mı? Altın düşecek mi? Dolar yükselecek mi? Dolar düşecek mi? Herkesin merak ettiği sorular arasındadır. Altın ve Dolar fiyatlarındaki son durum şu şekildedir ; altın bugün ki kapanışını 1065 Türk lirası olarak yaptı. Gün içerisinde gram altın 1084 Türk lirasına kadar ilerledi. Son zamanların en yüksek seviyesini yakalayan altın fiyatlarında zirve bu hafta ya

Altın ve Dolar Piyasasında Son Durum

22 ayar gram altın 1045 Türk lirası, Çeyrek altın 1778 Türk lirası, yarım altın 3554 Türk lirası, Cumhuriyet altını ise 7084 Türk lirası olarak bugün ki kapanışını yaptı. Dolar ise bugün ki kapanışı 18,65 Türk lirası ile yaparken dün ki kapanışı 18.64 olarak görülmektedir. 

Yatırımcılar bu fiyattan altın ya da dolar alınır mı merak içinde. Bazı uzmanlar alınması gerektiğini söylerken bazı uzmanlar fiyatların düşeceğini vurgulamaktadır . 2021’in yarısından itibaren hızlıca artışa geçen dolar ve altın kurlarında bir düşüş görülmemekle beraber çıktığı yüksek seviyelerde kendilerini korumaktadırlar. 2023’de dolar ve altın fiyatlarının ne olacağı düşüncesini yatırımcılar merakla beklemektedir . 2023’te doların yıl sonunu 21,51 Türk lirası olarak tamamlaması bekleniyor. Altın gramı içinde tahminler ortalaması 1500 Türk lirası civarındadır.