Altın ve dolar ikinci tura kadar nasıl seyredecek? İslam Memiş'ten flaş açıklama

Ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, altın ve dolar piyasaları hakkındaki değerlendirmeleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

Altın ve dolar ikinci tura kadar nasıl seyredecek? İslam Memiş'ten flaş açıklama

Özellikle geçmiş uyarılarının dikkate alınmaması konusundaki hayal kırıklığını dile getiren Memiş, son tahminlerinin yatırımcılar için kritik bir öneme sahip olacağını vurguladı. Genel seçimler sonrasında piyasanın olası tepkilerini sosyal medya üzerinden değerlendiren Memiş, önümüzdeki iki haftalık piyasa görünümü hakkında da görüşlerini paylaştı.

Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından piyasaların dalgalı bir seyir izlediğini gözlemliyoruz. Borsa İstanbul, genel seçimlerin sonrasında günü %6,14'lük kayıpla kapattı ve puan kaybı 4501 oldu. Devre kesicilerin devreye girmesiyle endeks 4460 seviyesine kadar toparlandı. İkinci tur seçimlerin 15 gün sonra yapılacağının kesinleşmesiyle birlikte piyasada satışların derinleştiğini görmekteyiz. İslam Memiş, endeksin 4500 puanın altına düşmesi durumunda yeni yatırım fırsatlarının doğabileceğini belirtiyor.

Memiş'ten Altın Piyasası Değerlendirmesi

Altın tahminleriyle tanınan ve geniş bir takipçi kitlesi bulunan İslam Memiş, seçim sonrası piyasa dalgalanmaları hakkında da konuştu. Memiş, özellikle altın piyasası hakkındaki görüşlerini paylaştı. Altın fiyatının şu anda 2017 dolar seviyesinde olduğunu ve 2000-2022 dolar bandında dengelenme çabasında olduğunu ifade ediyor. Bununla birlikte, altın fiyatında 1960-1910 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme potansiyelinin olabileceğini vurguluyor.

Seçim Sonrası Gram Altın Değerlendirmesi

Seçimlerin ardından gram altının değerinde de önemli bir değişiklik yaşandı. Cumartesi günü 1516 TL olan gram altın, kapalı çarşıda 1388 TL'ye kadar geriledi. İslam Memiş, yatırımcılara ani alımlardan kaçınmaları gerektiğini hatırlatarak, piyasada gram altının 1400 TL seviyesinin altına düştüğünü belirtti.