Altın ve Bitcoin Fiyatları Düşüşe Geçti: Tahmin Yayımlandı

Son dakika haberi: Altın ile Bitcoin fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada tahmine yer verildi ve altın ile Bitcoin dengesine dikkatler çekildi.

Altın ve Bitcoin Fiyatları Düşüşe Geçti: Tahmin Yayımlandı

Son dakika: Altın ve Bitcoin tahmini geldi.

Dünya yatırım şirketi JPMorgan 'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada şirketin stratejistleri Kasım ayından bu yana devam eden trendin, uzun vadede sadece daha fazla kurumsal yatırımcının kripto paralarda pozisyonlanmasıyla devam edebileceğini belitti ve kripto paraların geleneksel finans sistemindeki yükselişi altının zararına gerçekleşiyor denildi. 

Aralarında Nikolaos Panigirtzoglou gibi önemli isimlerin de yer aldığı JPMorgan quant stratejistleri Kasım ayından bu yana paranın Bitcoin fonlarına girdiğini ve altından çıktığını, ve bu trendin uzun vadede sadece daha fazla kurumsal yatırımcının kripto paralarda pozisyonlanmasıyla sürebileceğinin altı çizildi..

JPMorgan, dijital paraların bir varlık sınıfı olarak giderek popüler bir hale gelmesiyle birlikte altında ve kripto piyasalarda büyük bir değişim bekleyen az sayıda banka arasında. Zira yatırımcıların gelecek yıllarda sermayenin sadece sınırlı bir kısmını altından kripto varlıklara kaydırması durumunda bile bu trend değerli metallerde yükseliş bekleyenler için bir sorun haline gelebilir. Bankanın stratejistlerinin kaleme aldığı notta, "Bitcoin'in kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi henüz yeni başladı. Altının kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenme düzeyi ise çok ileri bir seviyede." dendi.

Borsaya kote bir menkul kıymet olan ve kurumlar arasında popüler Grayscale Bitcoin Trust'a, JPMorgan'a göre Ekim'den bu yana 2 milyar dolarlık giriş oldu. Aynı dönemde altın destekli borsa yatırım fonlarından (ETF) 7 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti.

ALTIN DÜŞTÜ

Sabah saat 470 TL seviyesinde olan gram altın gün içinde düşüşe gçeti ve akşam saatlerinde düşüş devam etti. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın 461 TL seviyesini gördü. Daha sonra bir miktar yükselen altın 464 TL'ye geldi.

1 BİTCOİN NE KADAR?

Sanal para Bitcoin 18 bin 340 dolar seviyesinde. TL karşılığındaki değeri ise 18 bin 340 TL.