Altın Son İki Haftanın Zirvesine Çıktı... Eylül'ün Sonundan Beri En Yüksek Kapanış!

Gram altın fiyatları haftanın son işlem gününe kayıplarını telafi ederek başladı. Gün içinde yukarı yönlü hareketlerini sürdüren gram altın piyasaların kapanmasına yakın saatlerde 1.672 TL’den işlem gördü. Ons altın ise 1.880 bandında seyrediyor.

Altın Son İki Haftanın Zirvesine Çıktı... Eylül'ün Sonundan Beri En Yüksek Kapanış!

Ons altın kayıplarını telafi ederek son iki haftanın kayıplarını telafi etmeye başladı. ABD TÜFE raporu, faiz oranlarının eylül ayında beklenenden biraz daha fazla yükseleceğini gösterdi. Gram altın ise dolar kurundan da aldığı destekle pozitif hareketlerine devam ediyorum.

Savaş Destekledi, FED Durdurdu

Fed'in çarşamba günü yayınlanan son toplantısının tutanakları, merkez bankasının politikasını sıkı tutacağını gösterdi. Yüksek faiz oranları, külte altının cazibesini azaltıyor. Öte yandan politika yapıcılar ekonomik ortamdaki belirsizliğe de dikkat çekti. Ayrıca altın, Orta Doğu'daki savaş sırasında güvenli varlıklara kaçışla da desteklendi.

Gram Altında Toparlanma

Altın merkez bankalarının faiz artışları ve dolara olan talebin artmasıyla 1.620 liraya kadar geriledi. Gram bu hafta kayıplarını geri alarak 1.674 liraya kadar çıktı. Kapalıçarşı piyasasında 1.747,77 lira seviyelerinden işlem görüyor.

25 Eylül’den Bu Yana En Yüksek Kapanış

Ahlatcı Yatırım altın bülteninde piyasalar şu sözlerle değerlendirildi: Gram altın hem dolar/TL kurunun hem de ons altının desteği ile birlikte 25 Eylül’den bu yana en yüksek kapanışını kaydetmiş oldu. Dün 1658TL seviyesinde fiyatlanarak güne başlayan kıymetli metal özellikle Fed’e yönelik faiz artırım beklentilerinin zayıflaması ve hala piyasa endişesiyle birlikte güçlenirken 1669TL seviyesinde kapanış gördü. Kur tarafında yatay pozitif fiyatlama beklenirken, ons altında bugün açıklanacak ABD enflasyon rakamları önemli olacak.

İlk direnç noktası olarak 1680TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1685TL ve 1690TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1675TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1670TL ve 1665TL diğer destek bölgeleri olarak izleniyor olacak.