Altın Sert Düştü Altında Neler Oluyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed)’in faiz artışlarını hızlandıracağı ve Çin’deki karantina önlemleri altın fiyatlarını sert düşürdü.

Altın Sert Düştü Altında Neler Oluyor

ABD’den gelen para politikasını sıkılaştırma konusunda agresif bir tutum izleme kararı, dolara destek sağlanması ve altın talebinin azalması altın fiyatlarının dip seviyelere kadar düşmesine neden oldu.

22 Nisan Cuma gününü 1931 dolar seviyesinden kapatan ons altın, bugün 1891 dolara kadar geriledikten sonra tekrar 1900 doları gördü. Yeniden düşüşe sahne olan ons altın fiyatı 17.27 itibariyle 1.893 dolardan işlem görüyor.

Gram altın geçen hafta başlarında 940 lira civarında işlem yaparken aynı saatlerde 900 liradan işlem görüyor.

Altın Neden Düşüyor

ABD'de tüketici enflasyonu martta yüzde 8,5 ile 40 yılın zirvesine yükselmişti, Fed, artan bu enflasyonu kontrol altına almak için faiz artışlarına hız vermeye ve bilanço küçültmeye başlamaya hazırlanıyor.

Fed’in son faiz artışında 50 baz puan kararı alması, önümüzdeki artış dönemlerinde de 50 baz puan kararı alacağı ihtimalini güçlendiriyor.

Dünya genelinde ekonomik sıkıntıların yaşanması ile Rusya Ukrayna arasındaki savaş altını desteklerken Fed'in şahinleşme sinyalleri altın fiyatlarını baskılıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /