Altın Piyasası Alev Alev Uzun Zamandır Görülmemiş Yükseliş

Altın fiyatları dün akşam saatlerinde büyük bir hamle yaptı ve uzun zamandır görülmemiş bir yükseliş gösterdi. Peki altındaki bu hareketliğin sebebi ne?

Altın Piyasası Alev Alev Uzun Zamandır Görülmemiş Yükseliş

Altın fiyatları 1.000 liranın altında hareket ederken dün akşam saatlerinde flaş bir hamle geldi. Bir anda 1000 liranın üzerine çıkan altının gramı 1.021 liraya kadar yükseldi. Ons altın ise dün yükselerek bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Yatırımcısını bir anda sevindiren altının böyle yükselmesi neden oldu.

ABD’de son dönemde dolarda yaşanan güçsüzlük ile beraber ABD Hazine kağıdı getirilerinde yaşanan düşüşün etkisiyle altın fiyatları sert bir hamle gerçekleştirdi. Doların bugün hafiften bir toparlanma yaşamasıyla beraber altın fiyatlarında sınırlı bir geri çekilme yaşandı. Bilindiği gibi ABD Merkez Bankasının faiz politikaları doları güçlendirirken doların altın fiyatları üzerindeki baskısını da artırıyordu.

Güne 1.712 dolardan başlayan ons altının fiyatı gün içinde 1.707 dolara kadar gerilemiş, gün içerisinde en yüksek 1.713 doları görmüştü. Şuan için ise 1.709 dolardan işlem görüyor.

Gram altın güne 1.020 liradan başladı. 1.018 liraya kadar gerileyen altının gramı gün içerisinde 1.022 liraya kadar çıkmayı başardı. Şuan için ise 1.021 liradan işlem görüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /