Altın Neden Düşüyor? 7 Ayın En Düşük Seviyesine Geldi: İşte Güncel 24 Ayar Gram, Çeyrek, Ata, Cumhuriyet, 22 Ayar Bilezik Fiyatı

Son dakika haberi: Altın fiyatı gece yarısı düşüşünü hızlandırdı ve son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Altın Neden Düşüyor? 7 Ayın En Düşük Seviyesine Geldi: İşte Güncel 24 Ayar Gram, Çeyrek, Ata, Cumhuriyet, 22 Ayar Bilezik Fiyatı

Altında gece yarısı düşüşü.

Altın fiyatlarında gece düşüş hızlandı ve son dönemlerin en düşük seviyesine kadar geldi. ABD seçimleri sürecinde oldukça yükselen altın fiyatları, Biden'in seçilmesi sonrası ve özellikle koronavirüs aşısının bulunması sonrası altın fiyatları ciddi oranda düşmeye başladı. Kasım ayının ilk günlerinde 535 lira seviyesine kadar çıkan altın fiyatları 2,5 aylık üsre içinde 100 lira değer kaybetti. 

SON 6 AYLIK GRAFİK

Gram altında son 6 aylık grafiğe baktığımızda bugün gram altının en düşük seviyede olduğu görüldü. Bundan 6 ay önce 441 TL seviyesinde olan ve daha sonra sürekli yükselen gram altın, Kasım ayının ilk haftasından sonra ciddi bir düşüşe geçti ve kısa sürede değer kaybetti.  İşte gram altın fiyatında son 6 ayın grafiği:

TEMMUZ AYINDNA BERİ EN DÜŞÜK SEVİYE

Altında son günlerin fiyatına baktığımızda 7 ayın en düşük seviyesine geldiği görüldü. Piyasalardan alınan son erilere göre gram altın 434 TL seviyesinden işlem görüyor.

Grafikler altin . in'den alındı 

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

ABD'de başkanlık devir tesliminin sona ermesi, koronavirüs vakalarının artmasına karşın aşı çalışmalarının olumlu seyretmesi ve önceki gün Avrupa'dan da aşıya onay çıkması sonrası altında gızlı düşüş yaşandı. Bunun yanı sıra Fed toplantısında beklenenin bulunamaması altında düşüşe neden oldu. Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yatırımcılar Fed’in aşılama ile ilgili iyimser duruşuna odaklandılar, bu da yılın ikinci yarısında güçlü bir toparlanma öngörüyor. Eğer fiyatlar önümüzdeki birkaç hafta boyunca ons başına 1.800 doların üzerinde kalmayı başarırsa bir yükseliş senaryosu görebiliriz." dedi.

DİĞER FİYATLAR

Çeyrek altın 708 TL seviyesinde işlem görüyor.

Cumhuriyet altını 2 bin 827 TL.

Ata Altın 2967 TL.

22 ayar bilezik gramı 421 TL.

Dolar kuru 7.30 TL.

Euro kuru 8,88 TL.