Altın Neden Değer Kaybediyor?

Altının gram fiyatı son 2 ayın en düşük seviyesine inmiş bulunmaktadır. Yapılan son indirimlerle birlikte güncel altın kuru 972 TL ile karşımıza çıkmaktadır. Ons ile birlikte değer kaybeden altının günü 978 liradan tamamladığı bilinmektedir. Ardından yeni güne düşüşle başlayan altın işlemlerde kullanılmak üzere 972 TL tutarındadır. Bu altın fiyatı 22 Temmuz dan bu yana görülen en düşük fiyatlardır.

Altın Neden Değer Kaybediyor?

Altın Fiyatları Neden Düşüyor?

Analistlerin çalışmaları sonucu ortaya koydukları tanı doların belirli para birimlerine göre ve diğer birimlere oranla değerinin artması altın fiyatlarının değer kaybetmesine neden olmaktadır. Yani altında oluşan bu değer kaybının dolanın diğer birimlerin üzerinde değerler kazanmaya başlaması başlıca sebebidir.

Çeyrek Altin

Çeyrek altın bir altın ziynet üyesidir. Halk arasında ismi küçük altın olarak da kullanılmaktadır. Küçük altın olarak kullanılmasının sebeplerinden biri de altın ziynet grubundaki en küçük altın olmasıdır. Çeyrek altının boyutlarına gelecek olursak: kalınlığı 18 mm ve 22 ayardır. Altının ağırlığı ise 1.75 gramdır. Bu ağırlık saf altın ağırlığı olmamakla birlikte biraz fazladır. Çeyrek altındaki saf altın miktarı 1.635 gramdır. Bu durumun sebebi altının çeşitlerinin olmasıdır. Çeşitleri arasında hediyelik, ziynet, yatırım bulunmaktadır. Bahsettiğimiz saf altın miktarı ile altının toplam miktarı arasında fark olan altın hediyelik amaçlı kullanılan altındır. Yatırım amaçlı kullanılan altının kulpu bulunmadığı için altın olmayan bölgesi de bulunmamaktadır.