Altın Kaç TL? Gram ve Çeyrek Atlında Yükseliş Hızlandı

Son dakika haberi: Gram altın fiyatında yükseliş bugün de devam etti. Haftalardır sert düşüş içerisinde olan gram altında yaşanan yükselişle birlikte bugün kritik seviye aşıldı. Döviz kuru yatay seyrederken Bitcoin'de rekor yükseliş görüldü.

Altın Kaç TL? Gram ve Çeyrek Atlında Yükseliş Hızlandı

Altında yükseliş hızlandı. Kritik seviyenin üstüne çıktı.

Altın fiyatlarında dün başlayan yükseliş bugün de sürdü. Geçen hafta 5 günlük süre içinde 28 TL birden değer kaybeden gram altın , bu haftaya yükselişle başladı. Ons kaynaklı yükseliş bugün de devam etti ve gram altın, Türkiye'de piyasaların açılması ile birlikte 6 TL'den fazla değer kazandı ve kritik 420 lira seviyesinin üzerine çıktı. 

ONS FİYATINDA SON DURUM

Altının ons fiyatında yeni haftanın ilk gününden bu yana yükseliş görüldü. Geçen hafta 1780 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı bugün 1840 dolar seviyesine yükseldi. 

GRAM ALTINDA SON DURUM

Altının ons fiyatının yükselmeye başlaması ile birlikte gram altında da yükseliş görüldü. Gelen son rakamlara göre gram altın 422 TL 'ye yükseldi. 

Grafikler altin .in'den alınmıştır.

ALTINDA YÜKSELİŞ NEDENİ

Demokratların ABD Başkanı Joe Biden’ın Kovid-19 destek paketiyle ilgili ilk kanuni düzenleme taslağını yayınlamasından sonra altın fiyatları 5 Ocak’tan bu yana en büyük kazanç serisine doğru ilerliyor. Biden'in ABD vatandaşlarına 1400 dolar dağıtılacağını açıklaması ve bu konuda kararlılığını sürdürmesi altında yükselişe neden oldu.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya altın fiyatları ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Altın Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık devasa teşvik paketiyle beraber son iki ayın en düşüğünden ralli yapmaya başladı. Ekonomik toparlanma zayıf ve daha fazla yardımın yapılacağına dair beklentiler artıyor. dedi.

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Geçen hafta 660 liraya kadar gerileyen ve dün 680 TL olan çeyrek altın bugün 690 liraya geldi.

DOLAR VE EURO

Dolar kuru 7.10 TL

Euro kuru 8.58 TL.

BİTCOİN'DE REKOR YÜKSELİŞ

Dün Elon Musk'ın yönlendirmesi sonrası Bitcoin'de rekor yükseliş görüldü. Dün 270 bin lira olan Bitcoin, hızlı yükselişle 1 günde 338 bin 183 liraya yükseldi ve 1 günde 68 bin liradan fazla değer kazandı.