Altın Hızlı Yükseldi-Neden Yükseldiği ve Tahmini Yayımlandı

Son dakika haberi: Altın fiyatları hızlı bir yükselişe girdi. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın , 6 TL 'lik değer kazandı ve kritik 380 TL seviyesini geride bıraktı.

Altın Hızlı Yükseldi-Neden Yükseldiği ve Tahmini Yayımlandı

Son dakika : Atın sert yükseldi.

Bu haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları , kısa süre içinde hızlı bir yükselişe geçti. Koronavirüs tehlikesinin artması, ABD 'de virüsten dolayı ölenlerin sayısının yeniden yükselişe geçmesi etmenleri ile artışa geçen gram altın , kritik 280 TL seviyesini geride bıraktı.

Altın , bu yıl yatırımcıların riskten kaçınmaları ve merkez bankaları ve hükümetlerin koronavirüsün ekonomiler üzerindeki etkilerini dengeleyebilmek için açıkladıkları destek paketleri nedeniyle yüzde 12 'lik bir artış gösterdi. 

ALTIN TAHMİNLERİ

Kurumlaın fiyat tahminleri, rekor zirvelerin görülebileceğini işaret ediyor. Bank of America Corp., 18 aylık altın fiyat tahminini ons başına 3,000 dolara çıkardı. Bu seviye 2011'de görülen tüm zamanların en yüksek seviyesinin 1,000 üzerinde. Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları Salı günü itibariyle üst üste 22 gündür artıyor.

Singapur'da Phillip Futures Pte'nin emtiadan sorumlu kıdemli yöneticisi Avtar Sandu altın fiyatları ile ilgili hazırladığı notta "Covid-19'dan dolayı meydana gelen talep çöküşü gözardı edilemez. Finans piyasalarında volatilite yüksek kalmaya devam ediyor ve değerli metaller, özellikle altın, iyi bir hedge olmayı sürdürüyor," dedi ve "Altın, yoğun teşviklerden dolayı para birimlerinin değer kaybetmesi nedeniyle güvenli liman olarak kalmaya devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

ALTIN NE KADAR ? İŞTE GÜNCEL FİYATLAR

Altın fiyatlarında yükseliş az önce başladı. Sabah saatlerinde 375 TL seviyesinde seyreden gram altın, dakikalar içinde 6 TL değer kazandı ve 381 TL seviyesine çıktı. 

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ise 608 TL 'den alınıp 613 TL 'den satışa sunuluyor.

DOLAR KURU

Sabah saatlerinde 6.96 TL seviyesinde olan dolar kuru , Merkez Bankası 'nın Swap hamlesi sonrası yükselişe gçeti ve 6,9844 TL seviyesini gördü. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA