Altın Fiyatlarının Artmasının Ardından Sahte Altına Talep Arttı

Altın fiyatlarındaki büyük zamların ardından vatandaşlar sahte takılara yöneldi. Maddi sıkıntılar içerisinde evlilik hayali kuran gençler ise gerek koronavirüsten gerekse altın fiyatlarından dolayı zor günler geçiriyor.

Altın Fiyatlarının Artmasının Ardından Sahte Altına Talep Arttı

Altın fiyatlarındaki büyük artışların ardından düğün yapacak vatandaşların sahte bileziklere yöneldiği bildiriliyor. Altın fiyatlarındaki tarihi artışların ardından dar gelirli aileler, çareyi sahte takılarda buldu. Türkiye genelinde sayıları günden güne artan taklit altın satıcıları dikkat çekerken, altın fiyatlarının yüksekliğinden dolayı düğünlerinde bilezik takamayan çiftler, 1-2 gerçek bileziğin yanında taklit bilezikler takmaya başladı. İnternet üzerinden de sahte altın satışlarının artış gösterdiği görüldü.

BİLEZİK FİYATLARI NE KADAR DEĞİŞTİ?

Mart ayında 278 TL'den işlem gören 22 ayar bileziklerin gram fiyatı, an itibariyle 438 TL'den işlem görüyor. Gram altın fiyatlarında da benzer şekilde yükseliş görülüyor. Mart ayında 306 TL civarında işlem gören gram altın 474 TL'den işlem görüyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gram altın fiyatlarında 200 TL'ye yakın bir artış görüldü. 2019 yılının Eylül ayında gram altın fiyatları 270-280 TL cibarında işlem görüyordu.

DÜĞÜN GELENEKLERİ GENÇLERİ ZORLUYOR

Evlilik arefesindeki gençler  ise en çok altın fiyatlarından dert yanıyor. Düğün gelenekleri arasında en çok masrafı sırtlayan altın alımları gençlerin adeta kâbusu haline gelmiş durumda. Asgari ücretle çalışan bir kişinin 40 bin lirayı bulacak şekilde altın alışverişi yapması için uzun süreli birikim sağlaması ya da aileden destek alması gerekiyor. Bunun içerisine diğer düğün masrafları da girince gençlerin evlilik konusunda sıkıntıları günden güne büyüyor.