Altın Fiyatlarında Yeniden 500 Liranın Görüleceği Tarih Açıklandı-İşte Tahminler

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yeniden yükselişin başlayacağı tarih hakkında açıklama ve tahmin geldi.

Altın Fiyatlarında Yeniden 500 Liranın Görüleceği Tarih Açıklandı-İşte Tahminler

Flaş altın tahmini yayımlandı.

Altın fiyatları son dönemlerde oldukça düştü. ABD Başkanlıkk seçimleri netleşmeden önce 535 lira seviyesine kadar yükselen gram altın, dha sonra hızlı şekilde düşmeye başlamış ve koronavirüs aşısının bulunmasının ardından daha da gerilemişti. Ons fiyatında 1780 'ler görülürken gram altın 440 lira seviyelerine kadar çekilmişti. 

ONS NE KADAR?

Altının ons fiyatı haftaya yükselişle başlamış ve 1900 doların üstüne kadar çıkmıştı. Daha sonra mutasyon geçiren koronavirüs hakkında rahatlatan açıklamaların gelmesi ile birlikte altın fiyatlarında gerileme başladı. Ons fiyatı piyasalarda şu saatlerde 1872 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ

Dün ons fiyatının 1900 dolar üzerine çıkması ile birlikte sert şekilde yükselen gram altın , akşama doğru düşüşe geçmişti. Düşüş bugün de sürdü ve piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın 460 lira.

SPEKÜLATİF ATAKLAR

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve altında spekülatif dalgalanmalar görüldüğünü, önümüzdeki günlerde bu dalgalanmaların daha da görülebileceğini söyleyerek ,  Amerika'daki 800 milyar dolarlık yardım paketinin etkisinin  altın fiyatlarında görüldüğünü söyledi ve "Piyasalarda spekülatif atakları göreceğiz. Durum bunu gösteriyor" diyen Yıldırımtürk, "Aşı haberleri ile fiyatlarda iyimserlik bir ay kadar devam etti. Dün ise mutasyona uğrayan koronavirüs haberleri ile spekülasyon devam etti” dedi.

SATIŞLARLA DÜŞTÜ

Önceki gün altının ons fiyatı , büyük fonların satışı ile düşmeye başladı. Yıldırımtürk konu ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Mutasyona uğrayan koronavirüsü haberleri ile borsa gibi diğer yatırım araçlarında büyük düşüşler görüldü. Büyük fonlar da oradaki teminatlarını tamamlamak için ellerinde bulunan altını sattılar. 1.900 dolar seviyesinden tekrar sert düşmesinin temel sebebi buydu. Bugün de dalgalanma devam ediyor. Bir günde 50 dolar inip çıkması artık normal oldu.” ifadelerini kullandı.

YENİDEN ÇIKAR

Altın fiyatlarında yeniden 500 ve üzeri seviyelerin görülebileceğini söyleyen Yıldırımtürk, "Altın fiyatlarında ocak-şubat ayları ile beraber tekrar yükseliş bekliyorum. 2020 yılında yaşadığımız gibi çok ani yükselişler görmeyi beklemiyorum”  dedi ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Doların da seyrine bağlı olarak gram altının yıl sonunda 470-475 TL seviyesinde olmasını bekliyorum. 2021 yılının ilk ayları itibarıyla ons altın fiyatları ile dolarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak gram altında tekrar 520-530 TL seviyesini görebiliriz.ytd”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA