Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve! Gram ve Çeyrek Altın Rekor Kırdı Neden Yükseliyor?

Dünyada yaşanan koronavirüs kâbusu ve küresel ekonomideki durgunluğun ardından bir süre düşüş gösteren altın fiyatları tekrar ivme kazanarak yükseldi. İşte son rakamlar.

Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve! Gram ve Çeyrek Altın Rekor Kırdı Neden Yükseliyor?

Son dakika : Altında sert yükseliş.

Gram altın fiyatları geçtiğimiz hafta 338 TL'den işlem görürken, 1 hafta içerisinde 351 liraya yükseldi.  Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. En güvenilir liman olarak görülen altın , yükselişini sürdürürken, kısa sürede tarihi rekorlarını art arda kırdı. Dün , 342 TL'den işlem gören gram altın bugün yükselişini sürdürerek 351 liraya kadar çıktı.

Yaşanan son gelişmelerin ardından Çeyrek altın 576 , Yarım Altın 1153, Tam altın 2 bin 283 liradan işlem görüyor. Cumhuriyet altını 2 bin 348 liraya yükselirken, 22 ayar bilezik gram fiyatı 325 liraya yükselmiş durumda. Geçtiğimiz Yıl 22 Ayar Bilezik Ne Kadardı?  Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 22 ayar bilezik gram fiyatı 210 liradan işlem görüyordu. An itibariyle dün 310 liradan işlem gören 22 ayar bilezik gram fiyatı 325 liraya yükseldi.351 liradan işlem gören gram altın ise geçtiğimiz yılın aynı döneminde 230 liradan işlem görüyordu.

Çeyrek altın fiyatı ise 560 TL alış 565 TL satış fiyatı oldu. 

RBC Capital Markets, hazırladığı notta, "Piyasanın Comex'te fiziki arz darlığına ilişkin güçlü korkuları, bol miktarda stokun hazır olması ile birlikte azalmış görünüyor," dedi ve "Bazı acil korkular azalmış görünüyor ve ekonomik endişeler, parasal hareketler ve volatilitenin genel seviyesi dikkate alındığında, altının mevcut seviyelerde destek bulacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

VERİ KAYNAK: DOVİZ.COM