Altın Fiyatlarında Tahminler Yayımlandı ve Ons-Gram Altın Yükselişe Geçti (Düşecek mi Yükselecek mi?)

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili tahminler yayımlandı ve altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Peki altın fiyatlarında son durum nedir? Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Altın ons fiyatı ne kadar? İşte detaylar ve altın fiyatlarında son durum.

Altın Fiyatlarında Tahminler Yayımlandı ve Ons-Gram Altın Yükselişe Geçti (Düşecek mi Yükselecek mi?)

Altın fiyatları yükselişe geçti.

Geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir çizen altın fiyatları, bu haftaya yükselişle başladı. Son dönemlerde yaşanan dalgalanma sonrası en çok merak edilen konu ise altın fiyatlarının ne kadar olduğu konusu oldu. Biz de bu yazımızda altın fiyatlarına yer verdik.

VİRÜS ENDİŞESİ 

Geçtiğimiz haftalarda dünya genelinde düşüşe geçen vakalar , yine yükselmeye başladı. Koronada ikinci dalga endişesi ise altın fiyatlarına yansıdı. Geçtiğimiz haftayı 1743 dolar seviyesinden kapatan ons , tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru tırmanışa geçti. Piyasalardan alınan son verilere göre altının ons fiyatı 13 dolarlık bir yükselişle 1756 dolar seviyesine kadar çıktı.

GRAM ALTINDA YUKARI YÖNLÜ HAREKETLİLİK

Altında ons fiyatının yükselişe geçmesi ile birlikte gram altında da yükseliş başladı. 382 TL ile geçtiğimiz haftayı kapatan ve bugün 384-385 TL bandında seyreden gram altın , akşam saatlerine doğru hareketlendi ve kısa süre içinde 3 TL 'lik  değer kazanarak 387 TL seviyesine kadar çıktı. İşte gram altında yaşanan değişimin grafiği:

OLUMLU YORUMLAR GELDİ

Altın fiyatları ile ilgili son dönemlerde gelen olumlu yorumlar, ikinci dalga endişesi altın fiyatlarının yönünü yukarı çevirmesine neden oldu. 

Altının 2,000 dolar ile rekor seviyelere yükseleceği tahmininde bulunan Goldman Sachs Group Inc. ve yatırımcıların düşük faiz ortamında altına yönelmelerini tavsiye eden JPMorgan Chase & Co. gibi kuruluşlardan gelen olumlu yorumlardan da faydalanmaya devam ediyor.

Pepperstone Ltd. araştırma stratejisti Sean MacLean ise yaptığı değerlendirme açıklamasında şunları söyledi:

"Piyasalar son dönemde iyimser ve zayıf verileri fazla dikkate almayarak güçlü toparlanmaya oynuyorlar, ancak piyasaların gözardı etmemesi gereken bir şey var; ekonomiler yeniden tekliyor ve kapatmaların ikinci dalgasının gelme tehdidi sürüyor," dedi ve "Öte yandan Çin'in Hong Kong için ulusal güvenlik yasa teklifi var ve bu durum Trump yönetiminin tepkisini çekiyor"

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga endişeleri ve merkez bankalarının genişlemeci adımlarının altının ons fiyatını desteklediğini belirtti.

ÇEYREK ALTIN

Piyasalarda çeyrek altın 620 TL 'ye alınıp 625 TL 'ye satılıyor.

Yarım altın 1241 TL 'ye alınıp 1251 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram 351 TL 'ye alınıp 355 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını ise 2539 TL 'ye alınıp 2560 TL 'ye satılıyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA