Altın Fiyatlarında Sert Düşüş: Neden Düşüyor? Tahmin Yayımlandı

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Hafta başından bu yana yaşanan 14 TL 'lik düşüş ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada düşüşün nedeni ve altın tahminlerine yer verildi.

Altın Fiyatlarında Sert Düşüş: Neden Düşüyor? Tahmin Yayımlandı

Dolar rekor kırdı altın fiyatları düştü.

Son günlerde piyasalar yeniden hareketlendi. Döviz kurları art arda rekor kırarken altın fiyatlarında hızlı bir şekilde düşüş görüldü. Hafta başında 476 TL seviyesinde olan gram altın , iki gündür düşüyor. Dolar kuru ise art arda rekor kırarark tarihinin en yüksek seviyesine kadar geldi. 

DOLAR KURU REKOR KIRDI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göredolar kuru 7,6950 TL seviyesine kadar yükseldi ve tarihinin en yükske seviyesini gördü. 

EURO KURU 9 TL'Yİ GEÇTİ

Saatler 16,36 'yı gösterdiğinde Euro kuru yükseldi ve 9 T Lseviyesini gördü.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altında yaşanan düşüş bugün de sürdü ve alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 455 TL.

ONS FİYATI

Altının ons fiyatı 1883 dolar seviyesine kadar geriledi ve düşüş devam ediyor. 

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Yatırımcıların dikkatlerini Fed Başkanı Jerome Powell ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans'tan gelen ekonomi ve faiz oranlarına ilişkin değerlendirmelere çevirmeleri ile birlikte altın fiyatlarında düşüş yaşandı ve ons fiyatı ile birlikte gram altın sert düştü.

Gümüş ise kayıplarını yüzde 3'ün üzerine çıkardı.

Powell dün yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin koronavirüs pandemisinden tam bir toparlanmaya geçebilmesi için önünde uzun bir yol olduğunu ve ilave desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Powell ayrıca Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Seçilmiş Altkomisyonu'nda merkez bankasının virüs konusunda attığı adımları değerlendirecek.

GÜÇLÜ DOLARDAN DARBE ALIYOR

AxiCorp küresel baş piyasa stratejisti Stephen Innes, "Altın güçlü dolardan darbe alıyor," dedi.

KRİTİK TAHMİN YAYIMLANDI

AxiCorp'tan Stephen İnnes yaptığı açıklamada altın fiyatlarında tahmin ile ilgili "Fiyatlar 1,880 dolara yaklaştıkça pozisyonların azalmasından dolayı altın sıkı bir zorlukla karşılaşacak. Bu seviyenin altına bakmayın, sert bir düşüş olabilir" dedi.

Bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Senato'da devam edecek sunumu ve ABD ile Avrupa'da açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin izleneceğini aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.860 doların destek, 1.920 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.