Altın Fiyatlarında Sert Düşüş - Güncel Döviz Kuru ve Gram-Çeyrek Altın Fiyatları 2020

Son dakika haberi: Piyasalar önceki geceyi hareketli geçirdi. Dün gün içinde 327 TL seviyesinde olan gram altın 12 TL'lik bir değer kaybı yaşadı. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları 2020.

Altın Fiyatlarında Sert Düşüş - Güncel Döviz Kuru ve Gram-Çeyrek Altın Fiyatları 2020

Gram ve çeyrek altın sert düştü.

Piyasalardan son dakika bilgileri geldi. Son  dönemlerde sürekli yükseliş içinde olan ve geçtiğimiz haftadan itibaren sert şekilde yükselen gram altın önceki gün akşam saatlerinde düşüşe geçti. Dün sabah saatlerinde 326 TL seviyesinde seyreden ve gün içinde 328 TL seviyesine kadar tırmanan gram altın , akşam saatlerinde düşüşe geçti.

TÜRKİYE 'DE PİYASALAR KAPANDIKTAN SONRA

Kapalı çarşıda gram altın dün 327 TL seviyesinde seyredderken kapanış saatlerine doğru bir miktar düştü. Günü 325,80  TL 'den kapatan gram altın, daha sonra düşmeye başladı. Sert bir düşüş gösteren gram altın Saat 19.00 'da 318 TL seviyesine kadar geriledi. 

,Düşüş devam ederen gece saatlerinde gram altın 315 TL seviyesini gördü. 

İşte gram altındaki düşüş grafiği:

ÇEYREK ALTIN DA DÜŞTÜ

Önceki gün çeyrek altın kapalı çarşıda 525 TL ye alınıp 530 TL 'ye satışa sunuluyordu. Gram altında yaşanan sert düşüş sonrası çeyrek altın fiyatı da düşüşe geçti. 506 TL 'ye alınan çeyrek altın 511 TL 'den satışa sunuluyor.

Dünya Sağlık Örgütü başkanı, Çin dışında yeni vakaların görülmeye devam edilmesi ile birlikte, virüsün salgın hastalık haline gelme potansiyeli taşıdığını ve "kritik" bir seviyede olduğunu kaydetti. Bank of America Corp., küresel ekonominin şimdi, hastalığın Çin ve bu ülke dışında talebi olumsuz etkilemesi ile birlikte, finans krizinden bu yana en zayıf yılını yaşamaya hazırlandığını kaydetti.

AxiCorp baş piyasa stratejisti Stephen Innes, hisse senetlerindeki sert düşüş sonrası teminat tamamlama çağrılarını işaret ederek, "Şu anda, altın finans piyasalarındaki varlık likidasyon senaryosunun insafına kalmış seyrini sürdürüyor," dedi ve "Geçmişte bu meydana geldiğinde, kısa ömürlü olmuştu. Bu nedenle bu küresel şok küresel faiz oranlarını aşağı çekmeli, altına kıyasla fiat para faiz avantajını azaltmalı ve sarı metal tekrar kanatlanmalı" değerlendirmesinde bulundu.

DÖVİZ KURU

Döviz kurlarında ise altının tam tersi bir hareketlilik görüyor. Bu hafta içinde sürekli yükseliş içinde olan döviz kurlarında son durum şu şekilde:

Dolar kuru 6,2489 TL 'den işlem görüyor.

Euro kuru: 6,8889 TL 'den işlem görüyor.