Altın Fiyatlarında Sert Düşüş (Çeyrek-Cumhuriyet Altını-Döviz Kurları)

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. İşte altın fiyatlarında son durum.

Altın Fiyatlarında Sert Düşüş (Çeyrek-Cumhuriyet Altını-Döviz Kurları)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında sert düşüş.

Önceki gün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından 224 TL seviyesine kadar dayanan gram altın fiyatı  bugüne sert şekilde düşüşle başladı. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın , sabah saatlerine 223 TL seviyesinden başladı. Öğle saatlerinde ise gram altın sert bir düşüş gösterdi ve 221 TL 'ye kadar geldi.

Çeyrek altın ise önceki gün bir miktar yükseldikten sonra , gram altının düğşşüşe geçmesi ile düştü. Öğle saatlerinde çeyrek altın kapalı çarşıda 355 TL 'ye alınıp 363 TL 'ye satışa sunulmaya başlandı. 

Altının ons fiyatı ise 1,285,05 TL  seviyesine geriledi ve bu seviyede sabitlendi. 

Yarım altın, cumhuriyet altın ve diğer altın cinsleri şu şekilde;

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Analistler, önceki gün yüzde 0,6 oranında bir azalışla 1.312,7 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatının, bugün Asya piyasalarında artan risk iştahı ile düşüşünü sürdürdüğünü kaydetti.

Altının ons fiyatındaki gerilemenin yurt içinde gram fiyatına yansımasının, dolar kurundaki yükseliş nedeniyle sınırlı kaldığını dile getiren analistler, bugün yurt içinde ve dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi verileri ve ABD ile Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret müzakerelerine ilişkin haberlerin takip edileceğini söyledi. 

DÖVİZ KURLARI

Döviz kurlaır ise son günlerdeki yükselişini sürdürdü. Önceki gün 5.38 TL seviyesini gören dolar kuru bugün 5.37 TL seviyesine sabitlendi. Euro kuru ise 6,11 seviyesinden düşerek 6,09 TL seviyesinde sabitlendi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) "güvercin" duruşa geçmesi ile aralıkta uluslararası piyasada düşüşe geçen dolar endeksi, artan küresel risklerle şubatta toparlanırken, buna bağlı olarak bu yıl 5,1613'e kadar gerileyen dolar/TL de şubatta bir önceki ay kapanışına göre yüzde 3,4 artarak 5,3386'ya çıktı.

Kamubulteni.com  | Ankara