Altın Fiyatlarında Rekor Sonrası Tahminler Yayımlandı

Son dakika açıklamaları geldi. Altın fiyatlarında görülen rekor seviyelerin ardından altın fiyatları ile ilgili yeni tahminler ve açıklamalar geldi. İşte altın fiyatlarında son durum ve güncel rakamlar.

Altın Fiyatlarında Rekor Sonrası Tahminler Yayımlandı

Altınd rekor seviyeler sonrası flaş tahminler geldi.

Altın fiyatları bugün rekor üstüne rekor kırdı. Altının ons fiyatı son 8 yılın en yüksek seviyesini geride bırakırken gram altın da yükselişini sürdürdü.

ALTIN ONS FİYATI NE KADAR?

Altının ons fiyatı bugüne yükselişle başladı. Önceki gün 1755 dolar seviyesinde olan ons , bugün sabah saatlerinde 1760 dolar seviyesine çıkarken öğle saatlerinden sonra yükselişini sürdürdü ve şu sıralar 1771 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

İşte ons fiyatında yaşanan değişim grafiği:

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın yeni haftaya yükselişle başlamıştı. Pazartesi gününe 380TL seviyesinden başlayan gram altın, kısa sürede yükseldi ve 388 TL seviyelerini gördü. Bugün sabah saatlerinde yeniden başlayan yükseliş sonrası gram altın 392 TL 'yi gördü. 

Türkiye 'de piyasaların kapanmasına yakın saatlerde gram altın hafif gerileyerek 390,67 TL seviyesine geldi. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Gram altında yaşanan yükseliş çeyrek altına da yansıdı. Edinilen bilgilere göre çeyrek altın 628 TL 'den alınıp 633 TL 'den satılıyor. 

YARIM ALTIN

Yarım altın 1256 TL 'den alınıp 1266 TL 'den satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altını 2570 TL 'den alınıp 2591 TL 'den satılıyor. 

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 356 TL alış 360 TL satış.

ALTIN TAHMİNLERİ GELDİ

Altın ons fiyatında yaşanan rekorların ardından kritik tahminler yayımlandı. İşte o tahminlerden bazıları:

Bugün yurt dışında Almanya'da Ifo endekslerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 380-395 lira bandının izleneceğini kaydetti.

Altın bu yıl, koronavirüsten hasar gören ekonomilerini desteklemek için Fed ve diğer merkez bankalarının faiz indirimine gitmeleri ve tüm dünyada hükümetlerin teşvik programları yoluyla piyasaya trilyonlarca dolar vermelerinin etkisi ile sıçrama yaptı. Para birimlerinin değer kaybetmesi ve enflasyonda olası sıçrama endişeleri ile birlikte, yatırımcılar altına değer koruma aracı olarak da yöneliyor. ABD'de reel faizlerin negatif bölgede olması ile birlikte, Goldman Sachs Group Inc.gibi bankalar şimdi aktının 12 ay içinde 2,000 dolar seviyelerine çıkarak rekor kıracağı tahmininde bulunuyor.

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar, "Kovid-19 vakalarındaki artış, altın vadelilerinde son dönemde görülen yükselişin temel nedeni," dedi ve "ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinde süregelen bir düşüş altın vadelilerine destek sağlayacak. Zira, faizler düştüğünde, altın faiz taşıyan yatırım araçlarına göre daha cazip hale geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Dolar kuru 6.85 TL seviyesinde seyrediyor.