Altın Fiyatlarında Rekor Seviye-Yükselişin Nedeni Açıklandı

Son dakika haberi: Piyasalarda korona pandemisi hareketliliği devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın rekor seviyeye ulaştı.

Altın Fiyatlarında Rekor Seviye-Yükselişin Nedeni Açıklandı

Altın tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye 'de 23 Nisan .Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile resmi tatil yaşanırken Asya ve Avrupa borsalarında işlemler devam ediyor. İşlemler devam ederken en hareketli değer altın oldu.

ONS HIZLI YÜKSELDİ

Önceki gün 1670 dolar seviyelerinde olan altının ons fiyatı , bugün hızlı bir yükselişle 1726 dolar seviyesine kadar tırmandı. 

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Geçtiğimiz haftalarda sert yükseliş içinde olan , AB ve ABD 'de korona ölüm sayılarının azalması sonrası düşüşe geçen gram altın , bu hafta korona riskinin tırmanması nedeniyle yeniden yükselişe geçti. Dün 374 TL seviyesinde olan gram altın , 1 gün içinde hızlı bir yükselişe girdi ve 387 TL 'yi görerek rekor kırdı.

Gram altında son saatlerdeki değişim grafiği şu şekilde:

İşte gram altında son 6 ay içinde yaşanan değişimin grafiği:

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Altının yükselme nedeni olarak şu ifadeler kullanıldı: "Altın bu yıl, koronavirüs pandemisinin resesyonları tetiklemesi ve buna tepki olarak, para birimlerinin değer kaybına ve ülkelerin borçluluklarının artmasına neden olabilecek daha önce benzeri görülmemiş mali ve parasal teşviklere gidilmesi sonucu yükseliyor."

Avustralyalı Evolution Mining Ltd.'nin icra başkanı Jake Klein, Bloomberg TV'ye bir değerlendirmede bulundu ve "Tüm hükümetler uygun bir şekilde ekonomilerine para enjekte ettikleri mali programları uygulamaya koydular ve para bastılar, ancak basamayacağınız tek para altın," dedi ve "Bu nedenle altın yatırımcıların ilgisini çekiyor" ifadelerini kullandı.

Altının yükselmesine etki eden bir diğer etmen ise petrol fiyatlarında yaşanan çakılma. Petrolde fiyatların azalması sonrası yatırımcılar yönünü altına çevirmiş durumda.

Singapur'da Phillip Futures Pte emtiadan sorumlu kıdemli yönetici Avtar Sandu  bir not hazırladı ve "Merkez bankalarının finans piyasalarında likiditeyi artırmaları, düşük faizler ve artan para arzı, hep birlikte, altın için yukarı yönlü faktörler," dedi ve "Öte yandan, büyük tüketicilerden Hindistan ve Çin'de zayıf ekonomik büyüme beklentileri zayıf altın talebine yol açabilir" dedi.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın 620 TL 'ye alınıp 625 TL 'ye satışa sunuluyor.

Cumhuriyet altını 2 bin 535 TL 'ye alınıp 2 bin 556 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı ise alışta 352 , satışta 356 TL.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA