Altın Fiyatlarında Rekor: Hızlı Yükseliş Başladı

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi. Akşam saatlerinde Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından ons ve gram altın fiyatları hızlı şekilde yükselmeye başladı.

Altın Fiyatlarında Rekor: Hızlı Yükseliş Başladı

Son dakika : Altın fiyatları hızlı yükselişe geçti.

Akşam saatlerinde altın fiyatlarında hareketlilik yaşandı. Türkiye 'de piyasaların kapanmasının ardından hareketlenene altın fiyatlarında kısa süre içinde 4 TL 'lik değer kazandı.

ONS FİYATI REKOR KIRDI

Altının ons fiyatında akşam saatlerinde hızlı şekilde yükseliş yaşandı. Gelen son verilere göre ons fiyatı son 8 yılın rekorunu kırdı ve 1781 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

İşte altının ons fiyatında yaşanan değişim:

TÜM ZAMANLARIN REKORUNA YAKLAŞTI

Altın fiyatları geçtiğimiz ay 393 TL 'ye kadar yükselmişti. 393 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar yükselen gram altın , az önce 392,73 TL 'ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine kadar geldi. 

İşte altının gram fiyatında yaşanan değişim:

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın fiyatları da son dönemlerin en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Alınan bilgilere göre çeyrek altın 632 TL'ye alınıp 637 TL 'ye satılıyor. 

Cumhuriyet altını fiyatı ise 2577 TL alış 2598 TL satış.

Yarım altın 1259 TL alış 1269 TL satış.

22 ayar bilezik gr. fiyatı 356,50 TL alış 360,50 TL satış.

Altın fiyatları, küresel çapta ekonomik teşvikler, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret gerilimi ve koronavirüs pandemisinin ekonomi üzerindeki etkilerine ilişkin yenilenen endişelerin desteği ile 2016'dan bu yana en büyük çeyrek dönem kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Goldman Sachs Group Inc., altının önümüzdeki 12 aylık dönemde ons başına 2,000 dolara yükselerek tarihinin en yüksek seviyesini göreceği tahmininde bulunurken, JPMorgan Chase & Co., yatırımcılara altında kalmaları tavsiyesinde bulundu.