Altın Fiyatlarında Ralli Yeniden Başladı-İşte Güncel Döviz Kuru, Altın Fiyatları ve Tahminleri Yükselme Nedeni

Son dakika haberi: Dolar, gram ve ons fiyatında yaşanan sert düşüş sonrası yükseliş yeniden başladı. Altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket hızlandı. Sabah saatlerinde oldukça düşen gram altın , saatler içinde 24 TL değer kazandı. İşte piyasalardan alınan son dakika verileri , altın fiyatlarında son durum , güncel dolar kuru ve tahminleri.

Altın Fiyatlarında Ralli Yeniden Başladı-İşte Güncel Döviz Kuru, Altın Fiyatları ve Tahminleri Yükselme Nedeni

Sert düşüş sonrası altın ve dolar yine yükselişe geçti.

Önceki günden bu yana altın fiyatları ve dolar kuru düşmeye başlamıştı. Kısa sürede gram altın 50 TL'ye yakın değer kazanırken dolar kurunda da 10 kuruşluk düşüş meydana gelmişti. Dün başlayan düşüş gece yarısından sonra da devam etti.

SABAH 433 TL

Önceki gün başlayan düşüş bugün sabah saatlerine kadar devam etti vegram altın sabah saat 7,31 'de 433 TL seviyesine kadar geriledi. 

125 DOLAR DÜŞEN ONS YÜKSELİŞE GEÇTİ

Önceki günden sabah saatelrine kadar 125 dolarlık değer kaybı yaşayan altının ons fiyatı ise yükselişe geçti ve 1935 dolar seviyesine kadar tırmandı.

GRAM ALTINDA DA YÜKSELİŞ BAŞLADI

Saat 7.31 'den sonra ise altında yine ralli başladı. Gram altın , ons fiyatında yaşanan yükseliş ile birlikte yönünü yukarı çevirdi. Kısa sürede sert bir yükseliş gösteren gram altın , 2.5 saat içinde 24 TL değer kazandı ve 457  TL seviyesine kadar tırmandı.

İtşe saatler içindeki yükseliş grafiği:

NEDEN DÜŞTÜ?

Aşı açıklaması, ABD'deki enflasyon oranının fazla gelmesi nedeniyle altının ons fiyatı düşüşe geçti. Öte yandan faiz arttırımı açıklaması da onstaki düşüşü hızlandırdı. Bu nedenle gram altın, önceki günden bu yana 50 TL 'ye yakın değer kaybetti.

NEDEN YÜKSELİYOR?

HDFC Securities Ltd. kıdemli analisti Tapan Patel, "Faizlerin, fiyatlarda kısa vadede baskı oluşturabilecek ABD destek paketine ilişkin beklentilere bağlı olarak daha da yükselmesi beklenebilir," dedi

MineLife Pty. kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, "Altın 2,000 dolar seviyesini aştığında, birçok yatırımcının aklında bunun kârları realize etmek için bir fırsat olabileceği vardı," dedi ve "Gerçek tetikleyici dün Rusya'nın Kovid-19 aşısı bulduğuna ilişkin haberdi ve bazı yatırımcılar bunu altın pozisyonlarında kârlarını realize etmek ve hisse senetlerine geçmek için kullandılar"  dedi.

DoubleLine Capital LP’den Jeffrey Gundlach, Salı günü yaptığı açıklamada, altının, geri çekilmeye rağmen yükselişini sürdürmesini beklediğini söyledi. Son haftalarda altında güçlü yükselişlerin olacağı yolunda tahminlerde bulunan kurumlardan biri olan Bank of America Corp., fiyatların 3,000 dolar seviyesine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.

Singapur'da aracı kurum Phillip Futures'ın emtiadan sorumlu kıdemli yöneticisi Avtar Sandu, hazırladığı notta, "Koronavirüs kısıtlamalarından V şeklinde toparlanma beklentileri oldukça abartılı," dedi ve "Altının uzun vadeli temel yönlendiricileri, olumlu kalmaya devam ediyor. Ancak kısa vadede, altın fiyatları haber başlıklarına tepki veriyor görünüyor ve teknik tablo bir süre daha konsolidasyonu işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

KAR SATIŞLARI BİTTİ

Altının tarihinin en yüksek seviyesine çıkması ile kar satışları dün başlamıştı. Bugüne kadar süren kar satışlarının sona ermesinin ardından altında yukarı yönlü hareket başladı. 

DOLAR KURU

Altın fiyatlarının yanı sıra dolar kurunda da yükseliş başladı. Sabah 7.22 TL 'de olan dolar kuru , şu sıralar 7,32 TL 'ye çıktı. 

Euro kuru ise 8,60 TL.