Altın Fiyatlarında Kritik Tahmin: "Biraz Düşecek Ama..."

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir tahmin yayımlandı. Son günlerde ekonominin en çok konuşulan yatırım aracı olan altın fiyatlarında son durum, güncel altın fiyatları ve altın tahmini haberimizde. İşte detaylar.

Altın Fiyatlarında Kritik Tahmin: "Biraz Düşecek Ama..."

Altın fiyatlarında tahmin geldi. 

Son günlerde hareketli bir seyir gösteren altın fiyatları için son dakika açıklaması geldi. Haziran ayının ikinci haftasınbda 365 TL seviyelerine kadar gerileyen gram altın , kısa süre içinde hızlı şekilde yükselişe geçti. 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre sabah saatlerinde 396 seviyesinde olan gram altın , akşama doğru yükselişe geçti ve 399 TL seviyesine kadar geldi.

İşte altın fiyatlarında yaşanan yükselişin grafiği:

ALTIN ONS FİYATI

Sabah saatlerinde 1798 dolar seviyesinde olan ons fiyatı , ABD piyasalarının açılmasının ardından yükselişe geçti ve 1811 dolar seviyesine kadar geldi. İşte altın ons fiyatındaki son durum grafiği:

ABD 'DE KORONA VAKALARI ARTIŞA GEÇTİ

Amerika 'da son günlerde vaka sayısının 50-72 bin arasında gelmesi nedeniyle piyasalar hareketlendi ve yatırımcılar güvenli liman olarak altına sığındı. Bu nedenle altın fiyatları hızlı şekilde yükseldi. 

KORONANIN EKONOMİ ÜZERİNDEKİ ENDİŞESİ

Angel Broking Ltd.'ye göre, koronavirüs vakalarındaki hızlı artışın ekonomi üzerindeki etkilerine ilişkin endişeler, ABD ve Çin arasında tansiyonun arttığı bir ortamda, altına destek olabilir.

ALTIN BİRAZ DÜŞECEK AMA...

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya, altın fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve dikkat çeken değerlendirmeyi yayımladı. Moya açıklamasında altının halen rekor seviyelere yükselebilecek desteği gördüğünü , ancak kısa vadede bir düşüş görülebileceğini söyledi. Moya açıklamasında, "Altının temel göstergeleri halen rekor zirveye yükselişi destekliyor, ancak kısa vadede, fiyatlar geçen haftanın en düşük seviyelerini tekrar test edebilir" dedi. 

KRİTİK SEVİYE

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.820 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 395-405 lira bandının izleneceğini söyledi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Kapalı çarşıda çeyrek altın 643 TL 'den alınıp 648 TL 'ye satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını fiyatı 2631 TL 'den alınıp 2652 TL 'ye satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın 1285 TL 'ye alınıp 1295 TL 'ye satılıyor. 

22 AYAR BİLEZİK GR. FİYATI NE KADAR?

22 Ayar bilezik gram fiyatı 364 TL 'den alınıp 368 TL 'ye satılıyor.