Altın Fiyatlarında Kritik Açıklama: En Uzun Düşüşe Hazırlanıyor

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Piyasalardan alınan son verilere göre altın, Haziran ayından bu yana en uzun süreli düşüşüne hazırlanıyor.

Altın Fiyatlarında Kritik Açıklama: En Uzun Düşüşe Hazırlanıyor

Son dakika : Altın fiyatlarında kritik tahmin.

Korona aşısında son günlerde yaşanan gelişmeler ve Amerika seçimlerindeki belirsizliğin kalkması, ABD'deki ekonomik verilerin takip edilmesi ile altın fiyatlarında onsun 1800 dolar seviyesine kadar geriledi. AstraZeneca tarafındna üretilen koronavirüs aşısının küresel denemelerinin yakında başlayacağına yer verilirken şirket,şimdiye kadar yapılan aşıarın yüzde 90 etkinliğe ulaşmasından sonra bunu kanıtlamak için test yapılmasını istiyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise Seçiciler Kurulunun Joe Biden'ın başkanlığını kesinleştirmesi durumunda bunun yanlış bir adım olacağını ancak yine de Beyaz Saray'ı bırakacağını bugün ifade etti. Bunun yanı sıra Amerika'da işsizlik maaşına başvurunun beklenmedik şekilde artması ile birlikte altın fiyatları üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye hazırlanıyor. 

Bu düşüşle birlikte altın, Haziran ayından bu yana en uzun düşüşünü gerçekleştirecek. Bloomberg'in aktardığı bilgiye göre altına dayalı Borsa yatırım fonları bu yıl her ayı kazançla kapattıktan sonra ilk defa kasım ayında fonlardan çıkış girişlerden fazla oldu.

United Oversea Bank Piyasa Stratejisti Quek Ser Leang tarafından altın fiyatları ile ilgili kritik bir tahmin yayımlandı ve "Altın yeni bir düzeltme aşamasına doğru gidiyor. 1.760-1.780 dolar arasındaki destek alanı aşılırsa fiyatlar 1.600 dolara kadar inebilir." denildi. 

Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın 457 TL seviyesinde işlem görüyor. Altın ons fiyatı ise 1809 dolar seviyesinde. Dolar kuru ise 7.85 TL.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA