Altın fiyatlarında ibre tersine döndü! Bu fiyatı görmeden alan yandı

Para piyasalarının deneyimli ismi İslam Memiş, altın piyasalarındaki güncel durumla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Memiş, son dönemde altın fiyatlarındaki dalgalanmalar ve gelecekteki beklentiler üzerine analizlerini paylaştı.

Altın fiyatlarında ibre tersine döndü! Bu fiyatı görmeden alan yandı

Finansal piyasaların tecrübeli analisti İslam Memiş, altın piyasalarının güncel durumu üzerine kapsamlı açıklamalar yaptı. Memiş, yatırımcılara yönlendirme yapmadığını vurgulayarak, altın piyasasında meydana gelen son gelişmeleri ve bu gelişmelerin potansiyel etkilerini detaylandırdı.

ALTIN FİYATLARI

ORTADOĞU'DAKİ GERGİNLİK ALTIN FİYATLARINI NASIL ETKİLİYOR?

Ortadoğu’da yaşanan siyasi gerginlikler, altın piyasasını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Uzman İslam Memiş, İsrail ve İran arasındaki mevcut tansiyonun altın fiyatlarının yükselmesine yol açtığını belirtti. 

Kar realizasyonları sonucu yaşanan 100 dolarlık düşüş ile birlikte, altın piyasasında dalgalanmaların gözlemlendiğini ifade etti. Vatandaşların, bu dalgalanmalar karşısında altın fiyatlarının gelecekteki seyrini sorguladıkları gözleniyor.

Gram altın fiyatının 2700 TL’ye kadar ulaştığını kaydeden Memiş, ons altının da 2431 dolar seviyelerine çıktığını söyledi. Ancak, akşam saatlerinde gerçekleşen 100 dolarlık gerileme ile gram altının tekrar 2700 TL seviyelerine ulaştığına dikkat çekti.

ALTIN PİYASASI

Memiş, altın piyasasında yaşanan bu seviyelerin kendisi için sürpriz olmadığını ve gram altında 3000 TL’lik çıkışların mümkün olduğunu belirtti. 

Yatırımcılara, panik alımlardan kaçınmaları ve ellerindeki altın miktarına odaklanmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, İran ve İsrail arasında olası bir çatışma durumunda, ons altının 3000 dolar seviyelerini test edebileceğini öngördü.