Altın Fiyatlarında Hızlı Yükseliş Başladı -Neden Yükseldiği ve Kritik Tahmin Yayımlandı

Altın fiyatlaırnda flaş hareketlilik başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altın fiyatlarında hızlı yükseliş başladı. Altının yükseliş nedeni ve kritik altın tahmini için açıklama geldi.

Altın Fiyatlarında Hızlı Yükseliş Başladı -Neden Yükseldiği ve Kritik Tahmin Yayımlandı

Altın fiyatlarında hızlı yükseliş başladı.

Son dakika haberi piyasalardan geldi. Alınan son dakika bilgilerine göre altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş başladı. Sabah saatlerinde 375 TL seviyesinde olan gram altın , öğle saatlerinden sonra yükselişe geçti ve 379 TL 'ye geldi. 

GRAM ALTINDA SON DURUM GRAFİK

Alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 379,23 TL seviyesinde. İşte gram altında yaşanan değişimin grafiği:

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Çeyrek altın fiyatlarında da yükseliş başladı. Çeyrek altın 616 TL 'ye alınıp 621 TL 'ye satılırken Cumhuriyet altını 2536 TL 'den işlem görüyor.

22 ayar bilezik gramı ise 350 TL'de.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatları , ABD ile Çin arasında yaşanan gerilim nedeniyle tırmanışa geçti. rump, Çin'in Hong Kong'da özgürlükleri kısıtlayabilecek ulusal güvenlik yasasını kabul etmesinin ardından Cuma günü bu ülkeye ilişkin politikaları açıklayacağını duyurdu. Trump'ın kıdemli ekonomi danışmanı Larry Kudlow, CNBC'ye verdiği mülakatta Pekin'in ABD tarafından sorumlu tutulacağını söyledi.

Bu gerilim yeni haftada da sürünce altın fiyatları yükselişe geçti. 

ALTIN TAHMİNLERİ

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Beyaz Saray'ın açıklamasından önce tahviller ralli yaptı ve altın yükseldi. Bu durum önemli sayıda yatırımcının halen büyük ölçüde temkinli olduğunu işaret ediyor," dedi ve "Çin ve ABD şimdilerde birçok cephede mücadele ediyor. Bunların arasında Hong Kong'un statüsü, Kovid-19'un kaynağı ve Çin'in ABD ürünlerini satın alması gibi başlıklar yer alıyor. Anlaşmazlığın ekonomik yaptırımlara yol açması, zor durumdaki küresel ekonominin raydan çıkmasına neden olabilir" şeklinde değerlendirme notu yayımladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ilgili açıklamalarda bulunmasının beklendiği basın toplantısı ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın konuşmaları takip edilecek. 

Altının ons fiyatında 1.700 doların destek 1.740 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 370-380 aralığının izleneceği bildirildi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık ise "Önümüzdeki günlerde gram altında 360-350 TL, çeyrek altında ise 580- 570 TL değerleri yeniden görülebilir" değerlendirmesinde bulundu.