Altın Fiyatlarında Hareketlilik Başladı-Kritik Altın Fiyatları Tahmini ve Yorumu Yayımlandı

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Ekonomistler ve dünyaca ünlü bankalardan altın fiyatları ile ilgili kritik tahminler gelirken , altın haftanın son gününü hareketli kapattı.

Altın Fiyatlarında Hareketlilik Başladı-Kritik Altın Fiyatları Tahmini ve Yorumu Yayımlandı

Altın fiyatları ile ilgili değerlendirme açıklaması geldi.

Son dönemlerde belirli bir alan içine sıkışan ve 380 ile 370 TL arasında git gel yapan altın fiyatları ile ilgili bir değerlendirme açıklaması geldi. 

AxiCorp baş küresel piyasa stratejisti Stephen Innes tarafındna yapılan açıklamada, altın fiyatlarında yükselişin neden yaşanmadığı, yukarı yönlü hareketlerde neden sınırlı seviyelerin görüldüğünü söyledi. Innes yaptığı açıklamada  "Altın yukarı harekette zorlanıyor," dedi ve şu değerlendirmede bulundu:

"Altın piyasasının risk alma ve riskten kaçınma eğilimlerinin hızla değişmesine olan korelasyonundan dolayı yorgun olması ile birlikte traderlar da yorgunluk görülüyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu görüş, risk alma ve riskten kaçınmanın değiştiği bir ortamda alıcılı olan dolar için de ortaya çıkıyor."

ALTIN FİYATLARINA DESTEK

Analistler tarafındna yapılan değerlendirmede ise , merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek için attığı adımları sürdürdüğünü belirterek, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin artan endişelerin de altının ons fiyatını desteklediğine yer verildi. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altın fiyatlarında bugün diğer günlere nazaran hareketli bir gün yaşandı. Sabah 379 TL seviyesinde olan altın fiyatları, öğleden sonra yükselişe başladı ve Türkiye 'de piyasaların kapanmasına yakın 382 TL seviyesine kadar geldi. 

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın 383 TL 'ye geldi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Piyasalarda çeyrek altın 615 TL 'ye alınarak 620 TL 'ye satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE KADAR?

Kapalı çarşıda Cumhuriyet altını 2515 TL 'ye alınarak 2536 TL 'ye satışa sunuluyor.

22 Ayar Bilezik Gram fiyatı 348 TL alış 352 TL satış.

YARIM ALTIN

Yarım altın ise 1229 TL 'ye alınıp 1239 TL 'ye satılıyor. 

ALTIN ONS FİYATI

Altın ons fiyatı 1738 dolar seviyesinde. 

ALTIN TAHMİNİ

Deutsche Bank stratejisti Michael Hsueh, uzun vadeli para politikası zemininin altında boğa piyasasını en azından 2021 yılına kadar uzatacağını söyledi. 

Banka 2021 sonu için altın tahminini onsu başına 1.750 dolardan 2.000 dolara yükseltti. 2020 sonu tahminini 1.800 dolar seviyesinde korudu.

Capital Economics emtia ekonomisti James O’Rourke ise “Enflasyon beklentisine rağmen, teşvik kaynaklı oluşacak enflasyonun kısa veya orta vadede düşük seviyelerde kalacağını düşünüyoruz. Faiz oranları tarihsel olarak düşük kalmaya devam ederken, altın fiyatının azalan güvenli liman talebinden baskı altına girmesini ve yıl sonuna kadar ons başına 1.600 dolara düşmesini bekliyoruz.” dedi. ytd