Altın Fiyatlarında Gece Yarısı Hareketliliği: İşte Son Fiyatlar ve Tahminler

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında gece yarısı yükselişi yaşandı. Kısa sürede yükselen gram altın 9 TL değer kazandı. İşte altın fiyatlarında son durum ve altın tahminleri.

Altın Fiyatlarında Gece Yarısı Hareketliliği: İşte Son Fiyatlar ve Tahminler

Altın fiyatlarında gece yarısı hareketliliği.

Piyasalarda altın fiyatları hareketliliği yaşandı. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre , önceki gün gündüz saatlerinde 456 TL seviyesinde altın fiyatı , 9 TL 'lik yükseliş gerçekleştirdi.

GECE YARISI HIZLANDI

Önceki gün akşam saatlerinde hızlanan gram altındaki yükseliş, gece saatlerinde de devam etti. İşte gram altında yaşanan değişimin grafiği:

ÇEYREK ALTIN

Gram altında yaşanan yükselişle birlikte çeyrek altın fiyatlarında da yükseliş başladı. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre çeyrek altın fiyatlarında da yükseliş yaşandı.

Çeyrek altın 750 TL seviyesine yükseldi.

CUMHURİYET ALTINI

Cumhuriyet altını fiyatı 3061 TL seviyesine çıktı.

22 ayar bilezik gram fiyatı 425 TL.

Yarım Ziynet 1496 TL.

Tam Ziynet 2991 TL.

ONS FİYATI

Altının ons fiyatı ise önceki günkü yükselişle birlikte 1964 Dolar seviyesine çıktı.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 doların destek konumunda bulunduğunu, 1.980 dolar seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığını ifade etti.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya, "Altın boğaları ilk başta ortalama yüzde 2 enflasyon hedefi duyurusunu coşkuyla karşıladı, ancak ardından, enflasyonun hedef üzerine yükselmesinin ılımlı olabileceğinin açıklanması ile birlikte piyasa, hızlı bir şekilde aşağı döndü," dedi ve "Rekor uzunluktaki büyüme döneminin enflasyonu istenilen noktaya yükseltememesinin ardından, Wall Street Fed'in gerçekten, ekonomi koronavirüsü aşsa bile, yakın bir zamanda enflasyonu göreceğinden kuşkulu" şeklinde görüş bildirdi.

Moya, "Fed ekonomiyi desteklemek için muhtemelen varlık alınlarını artırmak durumunda kalacak, ancak bunun yakın bir zamanda olacağı konusunda işaret vermediler, "dedi ve "Altının tekrar rekor bölgelere çıkış yolu açık. Bu seviyelere çıkış sadece biraz zaman alacak" şeklinde görüş bildirdi.

KUYUMCULARDAN AÇIKLAMA: YENİ HEDEF AÇIKLANDI

Kuyumcular, altında gram fiyatının 500 TL sınırını geçtiğini, corona aşısının bulunmaması, bir süre daha gecikmesi durumunda çıkışın hızlanacağını ve rekor seviyelerin yeniden geleceğini söyledi.