Altın fiyatlarında bomba tahmin kuyumcuları coşturacak! TL'si olan o tarihte koşacak

ABD'de yatırım bankası olarak faaliyet gösteren Bank of America, ağırlıklı olarak gram altına güvenmeyi beklediğini açıkladı.

Altın fiyatlarında bomba tahmin kuyumcuları coşturacak! TL'si olan o tarihte koşacak

ABD'nin önde gelen bankalarından Bank of America (BofA), son yayınladığı raporunda altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin bir analiz yayınladı. Banka, bir ons altının fiyatının 2025 yılına kadar 3.000 doları aşacağını öngördü.

Analize göre yatırımcılar, merkez bankaları tarafından gönderilen güçlü talep ve aynı zamanda ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmeye başlaması nedeniyle piyasaya geri dönecekler. Banka, özellikle Çin merkez bankasının yalnızca 2023 yılında Yaklaşık 200 tondan fazla miktarda sarı metal toplama çalışmasını başlatarak altın piyasasını desteklediğini söyledi. Ayrıca Çin'deki tüketici talebinin güçlü olmaya devam ettiğini vurguladı.

Altın fiyatlarında bomba tahmin kuyumcuları coşturacak

BofA daha önce Fed'in 2024'ün ilk çeyreğinde faiz oranlarını düşürmesi durumunda altının ons başına 2.400 dolara ulaşacağını öngörmüştü. Daha önceki değerlendirmesinde tahminlerini yükselten banka, altının ons başına 3.000 dolar, gümüşün ons başına 30 dolar beklentilerini paylaşmıştı.

Bu rakamlar altının yüzde 28, gümüşün ise yüzde 8 arttığını gösteriyor. Bir ons altın şu anda 2.353 dolar civarında işlem görmekte. Bank of America'nın raporunda bakır fiyatlarının 2025'te ton başına ortalama 10.750 dolara, 2026'da ise ton başına 12.000 dolara çıkacağını öngörüyor.

Alüminyumun tahmini fiyatı da 2.250 dolardı.