Altın Fiyatlarında Açıklama Geldi: "Kritik Zamandayız"

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada fiyatlar için riskli bir zaman dilimine girildiğine yer verildi. İşte son değerlendirmeler.

Altın Fiyatlarında Açıklama Geldi: "Kritik Zamandayız"

Altın fiyatları açıklaması geldi.

Son dönemlerin en hareketli yatırım araçlarından olan altın fiyatlaır ile ilgili açıklama geldi. Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş altın fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, yatırımcıların altın için biraz daha riskli bir zaman dilimine girdiğini , yatırımcıların daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. 

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan coronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomiler alt üst oldu. Merkez Bankalarının art arda yaptığı destekler nedeniyle değerli metallerin fiyatlarında artış başladı. Yatırımcılar ise güvenli liman arayışı ile altına sığındı.

Altın fiyatlarında alımların artması sonrası fiyatlar rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Altının ons fiyatı 2100 dolar sınırına kadar dayanırken gram altın 480 TL 'yi geçti. 

Aşı açıklamasının gelmesi sonrası ons fiyatı 1930 dolar seviyesine kadar gerilerken gram altın 433 TL 'ye kadar gerilemişti.

YENİDEN YÜKSELİŞ BAŞLADI

Piyasalardan alınan bilgilere göre gram altın yeniden yükselişe geçerek 460 TL 'ye kadar çıktı. 

AŞI HABERLERİ GERİLETTİ

Konu ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada altın fiyatlarının Rusya'dan gelen aşı haberleri sonrası düştüğüne yer verildi. Uzmanlar tarafından ypaılan açıklamada, "Zaten koronavirüs salgın haberleriyle altın tarafında sert yükselişler görmüştük ve koronavirüs aşısı haberiyle de sert bir şekilde gerilediğini gördük" denildi.

RİSKLİ ZAMANDAYIZ

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş, A Para'da altın fiyatları hakkında yaptığı değerlendirmede , yatırımcının zor bir noktada olduğunu ve bu noktada zarar durur noktası belirlemeleri gerektiğini vurgulayarak yatırımcıların altın için biraz daha riskli bir zaman diliminde olduğumuzu anlamaları gerektiğinin altını çizdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA