Altın Fiyatlarında ABD Çin Gerilimi Yükselişi

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında ABD ile Çin arasında yaşanan gerilim sonrası yükseliş başladı ve ons fiyatında hızlı yükseliş görüldü.

Altın Fiyatlarında ABD Çin Gerilimi Yükselişi

Son dakika: Altında iki durum yükselişe neden oldu.

Altın fiyatlarında ons 1800 dolar seviyesinin altına kadar gerilemişti. Aşı çalışmaları ve ABD'de seçimlerin netleşmesi ile birlikte düşen altın fiyatları, koronavirüs vakalarının artışa geçmesi ile birlikte yeniden yükselişe geçti. Öte yandan bugün Amerika ile Çin arasında gerilim yaşanması , teşvik paketi beklentilerinin artması ile birlikte dolar kuru yeniden 1850 dolar üstüne çıktı ve yükselişini sürdürdü.

ONS FİYATINDA SON DURUM

Altın ons fiyatında son saatlerde hızlı yükselişe geçti. Gündüz 1823 dolar seviyesine kadar gerileyen ons fiyatı, saatler içinde hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi ve 1862 dolar seviyesine kadar yükseldi. İşte altın ons fiyatında yaşanan yükselişin grafiği:

NEDEN YÜKSELİYOR?

İnvesting .com adlı ekonomi sayfasında bir analiz yayımlandı. Yayımlanan analizde, ABD ve Çin'in Hong Kong konusunda yaşadığı yeni gerilimin risk iştahını zedelemesiyle rekor seviyelerden gerilemeye hazırlanırken, yatırımcılar koronavirüs yardım tasarısına yönelik somut ilerleme işaretleri bekliyorlar ve ons bu nedenle yükselişe başladı. 

Reuters Haber Ajansı'nın Hong Kong'da seçimle gelen muhalefet vekillerinin yetkilerinin elinden alınmasında Beijing'in rolü olduğunu düşünen ABD'nin en az 12 Çinli yetkiliye yaptırım getirmeye hazırlandığını bildirmesinin ardından dünya borsalarını izleyen MSCI endeksi .MIWD00000PUS geriledi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın 467 TL seviyesine kadar yükseldi. İşte gram altında yaşanan yükseliş:

Citigroup Analisti Aakash Doshi altın fiyatları ile ilgili yayımladığı tahminde, "Altın piyasasındaki yükseliş, Fed’in genişlemeci para politikası sürdüğü müddetçe devam edecek. Altın fiyatları önümüzdeki 6-9 ay içerisinde ons başına 2.000 doların üzerine çıkabilir." dedi.