Altın fiyatlarına Nisan tokadı! İslam Memiş altının kaderini çizdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın piyasasındaki yeni düzenlemesi, uzmanlar arasında çeşitli yorumlara neden oldu. Altın ve para piyasaları alanında uzmanlaşmış İslam Memiş, son gelişmelere ilişkin çarpıcı bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Altın fiyatlarına Nisan tokadı! İslam Memiş altının kaderini çizdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altın piyasasındaki yeni düzenlemeleri hakkında bilgilendirme yapan uzman İslam Memiş, son dönemde işlenmemiş altın ithalatındaki artışın dış ticaret dengesi ve ödemeler dengesi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Bu doğrultuda, altın ithalatındaki hızlı artışın önüne geçmek için 7 Ağustos 2023 tarihinden itibaren işlenmemiş altın ithalatı için kota uygulanmaya başlandığını belirtti.

Kota uygulamasının ardından işlenmemiş altın arzında yaşanan daralmanın piyasada bazı sorunlara yol açtığını aktaran Memiş, bu sorunların azaltılması amacıyla Nisan ayından itibaren belirli bankalara ve kuyum işletmelerine işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildiğini ifade etti. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş. gibi kuruluşlara Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için bu adımın atıldığını vurguladı.

 

UZMAN İSLAM MEMİŞ'TEN NİSAN AYI UYARISI!

UZMAN İSLAM MEMİŞ'TEN NİSAN AYI UYARISI!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı düzenlemelerin ardından altın piyasasında beklenen gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. TV100'deki köşesinde konuşan Memiş, yapılan düzenleme sonrasında piyasada fiziki altın bulma konusunda yaşanan problemin kısmen çözüleceğini belirtti. Ancak, en dikkat edilecek hususun fiyat olduğunu vurguladı.

Memiş, "Sıra Darphane'deki arz problemine geldi. Bu sorunun da çözüleceğini göreceğiz" dedi. Nisan ayında altın piyasasında beklenenler hakkında da konuşan uzman, daha sakin bir dönem öngördüğünü dile getirdi.

"Nisan ayında beklenen gelişmeleri göz önüne alarak daha sakin bir altın piyasası göreceğiz" diyen Memiş, yatırımcıların bu süreçte piyasayı yakından takip etmeleri gerektiğini ifade etti. Uzmanın bu değerlendirmesi, altın piyasasında gelecek döneme ilişkin beklentileri yansıtıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aldığı düzenlemelerin piyasada nasıl bir etki yaratacağı ve Nisan ayında altın fiyatlarının nasıl seyredeceği merakla bekleniyor.