Altın Fiyatları Yükselişe Geçince Tahminler Değişti-İşte Güncel Fiyatlar ve Yeni Tahmin

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada altın fiyatlarında düşüş sonrası yeniden yükselişin başladığı bildirilirken tahminin de değiştiğine yer verildi. İşte altın fiyatlarında son durum ve altın fiyatları tahmini.

Altın Fiyatları Yükselişe Geçince Tahminler Değişti-İşte Güncel Fiyatlar ve Yeni Tahmin

Altın fiyatları yükselişe geçtikten sonra tahminler değişti.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada altın fiytlarının yenidenyükselmeye başlaması ile birlikte fiyatlarda değişiklikler olduğuna yer verildi. Dünyanın öncü kuruluşları arasında olan CrossBorder Capital adlı şirket, "Bu varlık temel olarak, aşırı likiditenin altın fiyatlarını yukarı ittiği bir likidite olgusu," dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu durum, kağıt paranın altın için bir ikame haline gelmesinden dolayı anlam kazanır. Bu nedenle daha fazla kağıt para, kağıt para ile altın arasındaki kurun değer kaybetmesi anlamına gelir"

PANDEMİ , KÜRESEL EKONOMİYİ YERLE BİR ETTİ

Yapılan açıklamada Coronavirüs pandemisinin küresel ekonomiyi yerle bir ettiğine yer verildi. Fed dahil merkez bankalarının ve hükümetlerin daha önce benzeri görülmemiş büyüklükteki teşvikleri uygulamaya koyması ile birlikte altını ons fiyatı kısa süre içinde hızlı şekilde yükselmeye başladı ve 2 bin dolar seviyesini geride bıraktı. 

Salomon Bros'un eski Araştırma Direktörü Michael Howell'ın kurduğu danışmanlık şirketi CrossBorder şu ifadeleri kullandı:

"Likidite ve altın arasındaki ilişki istatistiksel olarak güçlü ve basit olarak, dolar likiditesinde yüzde 10'luk artışın, üç ay kadar bir süre sonra, altın fiyatlarının seviyesinde yüzde 12'lik bir değişikliğe yol açtığını işaret ediyor," dedi ve "Altın, çoğu kimsenin düşündüğünün tersine reel faizlerden yön bulmuyor"

Blloomberg HT'nin aktardığı bilgiye göre  Londra merkezli CrossBorder, "Likiditeye ek olarak, altın ayrıca daha hafif ölçekte de olsa, dört faktör ile de şekilleniyor; gelecekteki enflasyon, yatırımcıların risk iştahı, Fed'in rolü ve gelişen piyasalardan sermaye kaçışı," dedi ve "Reel faizler muhtemelen piyasada kullanışlı bir gösterge ve çapraz doğrulama olarak kalmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi ve şu bilgileri verdi:

"2021 SONLARINDA 3 BİN DOLARI BULABİLİR"

"Likidite halihazırda daha önce görülmemiş büyüklükteki yıllık büyüme oranlarıyla artıyor ve bu geçmiş dönemler enflasyonist olarak kanıtlandı," dedi ve "Dönemsel faktörlerin bu daha hızlı likidite trendinin üzerine bir yüzde 15 daha ekleyeceğini hesapladık ve bu durum altının 2021'in sonlarına doğru 3 bin dolar seviyesini görmesine yol açabilir" 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın 454 TL seviyesinde seyrediyor. 

Çeyrek altın 735 TL.

Yarım altın: 1469 TL

Tam altın: 2939 TL

Cumhuriyet altını: 3008 TL

22 ayar bilezik gr: 417 TL.