Altın Fiyatları Yükselecek mi , Düşecek mi? Rekor Sonrası Tahminler Yayımlandı

Tarihinin en yüksek seviyesine kadar çıkan altın fiyatlarının bundan sonra nasıl bir hareket izleyeceği merak konusu oldu. Altın almak, elinde altını olan ve satma konusunda kararsız olan vatandaşlar, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini , altında yeni tahminlerin ne olduğunu araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda altın fiyatları ile ilgili son tahminlere yer verdik

Altın Fiyatları Yükselecek mi , Düşecek mi? Rekor Sonrası Tahminler Yayımlandı

Rekor kıran altın için tahminler yayımlandı.

Hem Türkiye hem dünya piyasalarında altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Önceki gün alının ons fiyatı 2000 dolar sınırına kadar dayandı ve rekor kırdı. Gram altın fiyatı ise , altının ons fiyatında yaşanan yükseliş ve dolar kurundaki artış nedeniyle 443 TL seviyesine kadar geldi ve tarihinin en yüksek seviyesini gördü. 

ONS FİYATINDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı, önceki gün kırdığı rekor sonrası gece saatlerinde 1976 dolar seviyesine geldi ve sabitlendi. İşte altının ons fiyatında yaşanan değişim:

GRAM ALTIN

Perşembe günü 436 TL seviyesine gerileyen gram altın , önceki gün ons fiyatında yaşanan yükselme ile birlikte yeniden 440 TL bandını geçeti ve 443 TL seviyesine gelerek sabitlendi. 

İşte altının gram fiyatında yaşanan değişim:

TAHMİNLER YAYIMLANDI

Son dönemlerde altın piyasasında yaşanan hareketlilik sonrası analistler kritik tahminler yayımladı.

Altın yatırımcıları ve yatırım yapmak isteyenler ise altının daha da yükselip yükselmeyeceğini , ne zaman düşüşe geçeceğini araştırmaya başladı. Biz de bu yaımızda altın fiyatları ile ilgili yayımlanan son tahminlere yer verdik. 

MKS Dubai idari direktörü Frederic Panizzutti, altın fiyatları ile ilgili bir değerlendirmede bulundu ve yukarı yönlü seyrin devam edeceğini söyleyerek,  "Altın ve gümüşte yukarı yönlü beklentimiz sürüyor ve gümüşte spekülatif bir boğa hareketi gbizi şaşırtmaz," dedi ve "2,000 dolardaki altın gümüşü 30 dolar civarına getirecektir" ifadelerini kullandı.

Altın traderları Perşembe günü Ağustos Comex kontratına karşı 3.3 milyon ons altın teslimatı yapma niyetinde olduklarını deklare etti. Bu 1994 yılına kadar giden veriler dikkate alındığında en büyük günlük teslimat bildirimini işaret ediyor.

GOLDMAN SACHS

Daha önce altının ons fiyatı 2020 yılında 2 bin doları bulacak diyen Goldman Sachs, yeni bir tahmin yayımladı ve ons fiyatının 2300 dolar seviyesine kadar yükselebileceğine işaret etti. Konu ile ilgili yayımlanan değerlendirme şu şekilde:

Yeni teşviklerin ufukta belirmesi ile birlikte, Goldman Sachs Group Inc., dolara yönelik enflasyon tehididinin arttığı bir ortamda, altının "nihai merci" para birimi olduğunu kaydetti ve fiyatların 2,300 dolara yükselebileceği tahmininde bulundu. Bank of America Corp., fiyatların 3,000 dolara kadar çıkabileceğini öngörürken, JPMorgan Chase & Co. rallini bu yılın ilerleyen dönemlerinde hız kesebileceğine dikkat çekti.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. tarafındna bir not hazırlandı.  Yayımlanan değerlendirme notunda, "Bu rallide halen yukarı yönde bolca potansiyel var," dedi ve "Merkez bankalarının gevşek para politiklarından gelen desteğin öngörülebilir gelecekte sürecek olmasından dolayı altına destek oldukça fazla. Merkez bankalarının desteği, tahvil faizlerini aşağıda tutacak,enflasyon beklentilerini yükseltecek ve potansiyel olarak doların zayıf kalmasına neden olacak" değerlendirmesinde bulundu.ytd

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA