Altın Fiyatları Tahmini Açıklandı (Altın Bu Seviyeden Alınır mı , Yükselecek mi Düşecek mi?)

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kuyumculardan gelen açıklamada altının bu seviyeden alınıp alınmayacağı, fiyatların ne kadar çıkacağına yer verildi.

Altın Fiyatları Tahmini Açıklandı (Altın Bu Seviyeden Alınır mı , Yükselecek mi Düşecek mi?)

Altın fiyatları tahmini yayımlandı.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Art arda rekor kıran altın fiyatları ile ilgili kuyumculardan gelen açıklamada altını olan vatandaşların altınlarını bozdurmaması gerektiği bildirildi. 

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Kapalı çarşıdan alınan son dakika verilerine göre gram altın 460 TL seviyesine kadar çıktı. Gram altın sadece bugün 10 TL değer kazandı.

EN ÇOK MERAK EDİLEN KONU: ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Altında sert yükselişler sonrası vatandaşlar altın bu seviyeden alınır mı alınmaz mı sorusunu araştırmaya başladı. Kuyumculara giden , bankalara altın hesabı açmaya giden vatandaşlar altının daha da yükselip yükselmeyeceğini soruyor. 

Kuyumcular altın fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada altın fiyatlarının daha da yükseleceğine ve 500 TL 'ye kadar çıkabileceğine yer verildi. Dünyada yaşanılan coronavirüs, jeopolitik riskler ve diğer etmenler nedeniyle belirsiz bir ortam olduğunu belirten kuyumcular, şu ifadeleri kullandı:

"Belirsizlik ortamı altının çıkışına çok güzel bir zemin hazırlıyor. Ama bu çıkış her ne olursa olsun ülkemizde bundan dolayı sıkıntı yaşayacak veya herhangi bir panik yapacak bir durum yok"

ALTIN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI

Kuyumcu Boztürk yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatlarının kısa vadede yüzde 100 oranında arttığına yer verildi.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Öngörü için şöyle diyebilirim; ortalama 2020 bitimine kadar altında 500 lirayı çok rahatlıkla bekliyoruz. Geçen sene bugün altının gram birim fiyatı 261 liraydı. Ocak ayı itibariyle 295'lerdeydi, şu anda 477 TL civarında bir rakam var. Bu şu demek oluyor, ortalama 1 sene içinde altın hem yatırımcısı, hem kullanıcısı, hem tüketicisi yüzde 100 oranında ortalama bir değer kazanmış oluyor."

AKLI OLAN BOZMASIN

Aklı olan altınlarını bozmasın diyerek sözlerini sürdüren Boztürk şunları söyledi:

"Halkımız yastık altını seviyordu, hala da bu alışkanlığımız devam ediyor. Ülkemizde yastık altı altını dediğimiz ortalama yüzde 40-45 oranında bir altınımız var ve halkımız bunun üzerine eklemeye devam ediyor. Çünkü son zamanlarda biz bu süreçleri yaşadığımızda altın bozdurulurken, bu ara tam tersi altını bozdurmak değil de daha çok yatırıma dönük altın almaya devam ediyorlar. Aklı olan kesinlikle altınını bozdurmasın."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA