Altın Fiyatları Son 10 Ayın Rekorunu Kırdı (20 Şubat Döviz Kuru-Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Piyasalardan alınan son verilere göre altın fiyatları son 10 ayın rekor seviyesine kadar yükseldi.

Altın Fiyatları Son 10 Ayın Rekorunu Kırdı (20 Şubat Döviz Kuru-Altın Fiyatları)

Son dakika haberi: Altın fiyatları son ayların en yüksek seviyesinde.

Kapalı çarşıdan edinilen son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatı , son 10 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Öte yandan çeyrek altın ile gram altın da son dönemlerin en yüksek seviyesine kadar yükseldi.

Altın fiyatları ile ilgili yaptığı son değerlendirmede, ABD-Çin arasındaki ticaret müzakerelerine yönelik iyimserliğin küresel piyasalardaki risk iştahının artmasına neden olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en fazla altın tüketen ülkesi Çin’in ekonomisine olumlu katkı sağlayan bu gelişme, altın fiyatlarını olumlu yönde etkiledi. Dün dolar endeksinin baskı altında kaldığını, altın fiyatlarının ise değer kazandığını gördük. Dolar endeksi baskı altında kalmaya devam edebilir. Ons altında yükselişlerin devamı için 1.331 dolar kritik direnç seviyesidir. Altının ons fiyatı 1.331 doları yukarı yönlü kıramazsa 1.220 dolara kadar gerileyebilir."

Çeyrek altın , yarım ve cumhuriyet altını fiyatlarında son durum şu şekilde;

Memiş, altının ons fiyatında 1.310-1.317 dolar bandının izleneceğini, gram altında ise 223,50 lira seviyesinin aşılması durumunda yükselişin ivme kazanabileceğini geçtiğimiz hafta belirtmişti. Bu seviyenin aşılmasının ardından gram altın 229 TL seviyesine kadar yükseldi.

DÖVİZ KURU

Altın fiyatlarının yanı sıra döviz kurları da yükselişini  sürdürüyor. Önceki günü 5,30 TL seviyesinden kapatan dolar kuru bugün 5,3114 TL seviyesinde işlem görüyor. Dolar kurunun yanı sıra euro da 6 TL seviyesini aştı ve 6,03 TL seviyesinde sabitlendi.

Kamubulteni.com  | Ankara