Altın Fiyatları Psikolojik Sınırın Altına Düştü

Çok sert bir düşüş ile haftaya başlangıç yapan altın fiyatları, yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Ons altın ile gram altında sert değer kayıpları yaşandı. Peki altın fiyatları neden düşüyor? Piyasadaki tahminler nelerdir? Ayrıntıları ve çok daha fazlası haberimizde...

Altın Fiyatları Psikolojik Sınırın Altına Düştü

Son dönemlerde altın fiyatlarında meydana gelen aşağı yönlü seyir yatırımcıyı telaşlandırıyor. Özellikle de geçtiğimiz hafta Amerika Merkez Bankası başkanının yapmış olduğu açıklamalar ile beraber piyasalara yön verilmişti.

Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, faiz artışlarının boyutunun önümüzdeki süreç içerisinde gelecek olan verilere bağlı bir şekilde olacağını dile getirirken, daha yüksek faiz artışlarının sinyallerini de vermişti. Amerikan Merkez Bankası başkanının piyasalara verdiği şahin mesajlarının sonrasında dolar küresel çapta güç kazanırken, altın fiyatları ise baskı altında kaldı.

FED başkanı Jerome Powell’ın yapmış olduğu açıklamalardan sonra yeni haftanın ilk işlem gününde dolar endeksi 109. 478'i aşmak suretiyle 20 yılın zirvesine çıkmayı başardı. 

20 yılın en düşük seviyesini gördükten sonra dolar endeksi ise 108 seviyelerine geri çekildi. Amerika Birleşik Devletleri ve 10 yıllık tahvil faizi ise %3'ün üzerinde hareketini devam ettiriyor. Yatırımcıların küresel çapta dolara yaklaşmasıyla beraber altın piyasasında satışlar hızlandı. 1704 dolardan güne başlayan ons altın kritik sınıra yaklaştı.


Gram Altın Kritik Eşiğin Altında 
Ons altında meydana gelen geri çekilmeler aynı şekilde gram altının Fiyatlarını da tetikliyor. 1002 liradan haftaya başlangıç yapan gram altın ve haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 993 lira seviyesinde hareket ediyor. Peki bundan sonraki süreç içerisinde piyasanın tahmini ne şekilde olacak?

Ons Altında 1680 Dolar Bandı Kritik 
IKON menkul tarafından yapılan altın analizlerinde yer verilen ifadeler aynen şöyle;
“Ons altın şahinleşen ve Avrupa Merkez Bankası baskısı altında düşüşünü haftanın üçüncü işlem gününde de sürdürerek son 6 haftanın en düşük bölgesini çekildi. Teknik açıdan bakıldığında 1700 destek bandına yaklaşan değerli maden bu bölge altına gerilemesi halinde son 11 ayın en düşük Bölgesi olan 1680 bandı sonraki destek bölgesi olarak takip edilebilir. Olası tepki alımlarında ise 1726 ve mavi alçalan trendin çizgisi ilk direnç bölgeleri olarak izlenebilir.”
Denildi.