Altın fiyatları o tarihte pat diye dibi görecek! Altın borçlananlara büyük fırsat

Son dönemde altın almayı düşünenler için ardı ardına önemli bilgiler geliyor. Yatırımcılar için güvenilir bir liman olarak görülen altın, fiyatlarında yaşanan dalgalanmalarla dikkat çekiyor. Yatırımcılar, bu durum karşısında altın fiyatlarının geleceğini sorguluyor ve yakından takip ediyor.

Altın fiyatları o tarihte pat diye dibi görecek! Altın borçlananlara büyük fırsat

Altın ve Para Piyasaları konusunda söz sahibi olan İslam Memiş’in yorumları, yatırımcılar tarafından ilgiyle izleniyor. Memiş’in son değerlendirmelerine göre, gram altın fiyatlarının ilk etapta bir düşüş yaşayacağı ancak ardından keskin bir artış göstereceği öngörülüyor.

Altın, güvenli yatırım araçları arasında sıklıkla tercih edilen ve vatandaşların dikkatle izlediği bir varlık olarak öne çıkıyor. Ekonomi piyasalarında altın konusunda uzman kabul edilen İslam Memiş, yatırımcılara yönelik yeni değerlendirmelerde bulunarak önemli ipuçları verdi.

altın piyasası

ALTIN FİYATLARINDA KESKİN DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

İslam Memiş, ons altın fiyatlarının 145 dolarlık bir düşüş yaşayacağını belirterek, bu konuda şu yorumları yaptı:

"Ons altında ciddi bir yükseliş söz konusu. 2270 dolar seviyelerinde ve ısrarla 2300'ü radarına kestirmiş durumda. Buraları test edeceğini bekliyorum ancak "2200 doların üzerinde ons altına giriş yapılır mı?" sorusuna kesinlikle hayır diyorum. Ons altın tarafında sert bir düşüş beklemeye devam ediyorum."

GRAM ALTIN BEKLENTİSİ OLUMLU

Piyasa uzmanları, ons bazında altın fiyatlarında beklenen 145 dolarlık düşüşün, gram altın/TL kurlarını da etkileyeceğini öngörüyor. Ancak, yılın geri kalanında gram altın için beklentiler yüksek. Analistler, yıl sonunda gram altının 3000 ile 3500 TL arasında bir fiyat bandında seyredeceğini ve yatırımcılar için olumlu bir tablo çizeceğini belirtiyorlar. İslam Memiş'in konu hakkında açıklaması şu şekilde:

"Şu anki fiyatlar dikkate alındığında, ons tarafında yaşanmasını beklediğim düşüş 145 dolar seviyelerinde. Bu düşüşün elbette gram altın/TL fiyatlarına da aşağı yönlü bir etkisi olacaktır. Yine de gram altın için yılın geri kalan bölümünde beklentim pozitif yönlü. Bu tarafta 3000 ile 3500 TL arasındaki bir bantla yıl sonu geçilecektir."