Altın Fiyatları İçin Kritik Tahmin

Altın fiyatları ile ilgili önemli iki değerlendirme geldi. Fed kararı sonrası gelen açıklamalarda altının yukarı yönlü seyir içinde olacağı değerlendirmesi yapıldı.

Altın Fiyatları İçin Kritik Tahmin

Altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin.

Önceki gün Fed 'in faiz kararı sonrası yükselişe geçen gram altın 275 TL seviyesine gelmişti. Faiz indirimlerinin bir müddet duracağının işaret edilmesi sonrası gözler altın fiyatlarına çevrildi. 

AxiTrader'ın Asya Pasifik piyasa stratejisti Stephen Innes konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Altın zayıf dolara ve faizlerin enflasyon düşük kaldığı sürece yükseltilmeyeceğini işaret eden Powell tarafından ima edilen 'daha uzun bir süre için düşük faiz' söylemi tarafından tetiklenen düşük ABD tahvil faizlerine pozitif tepki veriyor" ifadelerini kullandı.

YÜKSELMESİ İÇİN ÇOK ETKEN VAR

RJ O’Brien & Associates LLC kıdemli piyasa stratejisti Dan Pavilonis, Fed kararı sonrası yaptığı değerlendirmede  "Faizlerin tarifeler ve diğer başka şeylerle birlikte yukarı gitmesini beklemiyorum," dedi ve "Sanırım belki de piyasa bunun yeni normal olduğunun henüz farkına varıyor" ifadelerini kullandı..

Pavilonis, yaptığı açıklamda, Trump 'ın azil soruşturmasının devam etmesi , büyük ekonomiler arasındaki ticaret savaşlarının , ertelenmiş olsa da devam etme ihtimali olduğunu söyledi ve altın fiyatlarının artışa geçmesi için çok sayıda etkenin olduğunu söyledi. 

ZİRVEDE MUTABAKAT OLMASI BEKLENİYORDU

Amerika ile Çin arasında devam eden ticaret savaşları nedeniyle döviz kurlarına güvenin azaldığı, Şili 'de hükümet protestoları , APEC Zirvesi 'nin ertelenmesine neden oldu. Bu zirvede Trump ile Çin Başkanı 'nın masaya oturması ve bir ticaret anlaşması imzalaması bekleniyordu. 

Zirvenin iptal olması , ticaret savaşları için olumsuz oldu. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA