Altın Fiyatları İçin Kritik 4 Tahmin Yayımlandı-İşte Anlık Gram-Çeyrek-Yarım Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Altın fiyatları için kritik tahminler yayımlandı. Yayımlanan tahminlerde altının kısa vadede ve uzun vadede nasıl bir yol izleyeceğine yönelik değerlendirmelere yer verildi. İşte altın fiyatlarında son durum ve güncel gram , çeyrek , cumhuriyet altını fiyatları.

Altın Fiyatları İçin Kritik 4 Tahmin Yayımlandı-İşte Anlık Gram-Çeyrek-Yarım Altın Fiyatları

Altın fiyatları için kritik tahminler yayımlandı.

Altın yatırımcısını ilgilendiren açıklama gelid. Art arda yapılan açıklamalarda altın fiyatlarının kısa ve uzun vadede nasıl bir seyir ortaya koyacağı konusunda tahminlere yer verildi. 

İLK TAHMİN

İsviçre merkezli yatırım bankası olarak  piyasada bulunan Credit Suisse, zayıflayan dolar ve hükümetlerin mali teşviklerinin er ya da geç enflasyona yol açacağı beklentilerinin altın fiyatlarına destek vereceğini , bu nedenle altın fiyatlarında yüksek seviyelerin yeniden görüleceğini belirtti. Öte yandan daha önce yapılan açıklamadaki altın tahmini de yükseltildi. 

Beklentiler ise şu şekilde revize edildi:

Üçüncü çeyrek ortalama altın fiyatı tahminini 1.560 dolar/ons seviyesinden 1.750 dolar/ons seviyesine

Dördüncü çeyrek için beklentisini de 1.600 dolar/onsdan 1.775 dolar/ons seviyesine

2021 yılı için ortalama fiyat beklentisini de 1.600 dolar/ons seviyesine alındı.

İKİNCİ TAHMİN

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee altın fiyatları ile ilgili yayımladığı raporunda , "Piyasa, ABD'de virüsün ikinci dalga yayılma endişelerine bağlı olarak artan riskten kaçınma eğiliminden destek buluyor," dedi ve "Önümüzdeki iki hafta, çeyrek dönemin sonuna yaklaşmamız dolayısıyla volatil geçebilir. 1,750 dolar, ABD Hazine tahvil faizleri daha da düşmezse, halen altının yukarı hareketini sınırlıyor görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

ÜÇÜNCÜ TAHMİN: GOLDMAN SACHS

Aralarında Jeffrey Currie'nin de bulunduğu Goldman Sachs Group analistlerinin e-posta notunda altın fiyatları ile ilgili  "Baz senaryomuz olmamakla birlikte altını 2 bin doların üzerine taşıyabilecek, enflasyonun hedefi aşmasına ilişkin kuyruk riski görüyoruz." değerlendirmesine yer verildi. 

Notta, şokun kısa vadede tartışmasız bir şekilde deflasyonist olmasına rağmen, iş gücü piyasasındaki toparlanmanın yukarı yönlü sürpriz yapması durumunda güçlü tüketici dengeleri ve daha fazla mali teşvik yüksek enflasyonu işaret ediyor." dedi.

Goldman altının 12 ayda 1,800 dolara tırmanacağı yönündeki baz senaryosunu korudu. Spot piyasada işlem gören altın TSİ 10:55'te yüzde 0.21 ekside 1,735.11 dolardan işlem gördü. Ytd

DÖRDÜNCÜ TAHMİN

Uzmanlara göre, altının gram fiyatının Haziran sonu itibariyle 390-400 lira bandına geleceği iddia ediliyor. Altına yatırımı 2020 yılının en çok kazandıran yatırım aracı oldu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 381 TL seviyesinde. 

Çeyrek altın 614 TL 'ye alınıp 619 TL 'ye satılırken Cumhuriyet altını 2513 TL 'ye alınıp 2534 TL 'ye satılıyor. 22 ayar bilezik gram alış 348 TL satış 352 TL

Yarım altın 1228 TL 'ye alınıp 1238 TL 'ye satılıyor.